Malum versie 2
Malum versie 2
Nederhorror & scifi
26 oktober 2019

Steun Malum!

Malum versie 2 NEDERHORROR | ‘Als ik eraan terugdenk, krijg ik weer koude rillingen.’ Het idee voor de korte horrorfilm MALUM komt van een jeugdherinnering van regisseur Bren Zonneveld. Help hem zijn trauma te overwinnen en steun MALUM op Cinecrowd!

‘Vroeger sliep ik met mijn broertje op een kamer,’ vertelt Bren Zonneveld aan de telefoon. ‘Mijn broertje sliep onder; ik sliep boven. Ik kreeg op een gegeven moment last van een gedaante aan mijn bed: een man die uit een hoek van de kamer, in het donker, op me kwam aflopen. Een zwart gewaad, een zwarte hoed. Langzaam legde hij zijn handen over de bedspijlen. Hij begon tegen me te praten: allemaal nare dingen – en ik mocht het tegen niemand vertellen, want anders zou hij mijn ouders vermoorden. Hij kwam alleen als iedereen sliep, dus ik probeerde mij broertje altijd wakker te houden. Ko, Ko, wakker blijven!’

MALUM gaat over een jongetje dat ’s nachts geteisterd wordt door een onbekend figuur. Hij moet zijn angst overwinnen om dit verschijnsel voor eens en altijd weg te jagen.  De korte film wordt gemaakt door de jonge filmmakers die eerder verantwoordelijk waren voor het sfeervolle en effectieve DYING LIGHT.  ‘De rollen zijn wel verschoven. Jim de Klerk was de regisseur van DYING LIGHT; ik deed toen de productie. Nu ben ik de regisseur en doet Jim het camerawerk. Daan Geuken is hoofdproducent.’ Geluids- en VFX-technicus Valentijn Aerts is een nieuw lid van Ivel Entertainment, zoals ze zich noemen.

DYING LIGHT werd vorig jaar voor Hogeschool Inholland in Rotterdam gemaakt voor het luttele bedrag van 300 euro. Met MALUM willen de heren een stap vooruit doen wat betreft camera, lenzen, licht, locaties en props. Een locatie is er al. De casting van de vier belangrijkste personages is gaande. Ze hopen op Cinecrowd 3500 euro op te halen voor MALUM. Donateurs kunnen rekenen op bijvoorbeeld kaartjes voor de première, een meet & greet met de cast of – als je 666 euro doneert – een prop uit de film!

Hoe is het destijds afgelopen met die enge nachtelijke figuur in Brens slaapkamer? ‘Ik ben op een gegeven moment naar een psycholoog geweest, want ik sliep gewoon niet. Daarna heb ik hem niet meer teruggezien. Maar goed… ik weet niet wat er gaat gebeuren als we gaan filmen.’

Steun MALUM hier!

26 oktober 2019

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!