Duyster
Duyster
Nederhorror & scifi
14 februari 2020

Steun Duyster!

DuysterNEDERHORROR | Het wordt tijd voor de eerste Vlaamse found footage horrorfilm! DUYSTER van Thomas Vanbrabant en Jordi Ostir vraagt steun van de fans.

Drie studenten maken een documentaire over Johannes Duyster, stadsbeul van Antwerpen aan het begin de zeventiende eeuw. Duyster was een meedogenloze man … tot zijn dochter werd beschuldigd van hekserij. Tijdens het onderzoek voor de documentaire komen de studenten in contact met talloze mysterieuze karakters, getraumatiseerde slachtoffers en een demonische dreiging.

DUYSTER, naar een scenario van Thomas Vanbrabant, wordt een lange found footage horrorfilm met bovennatuurlijke elementen. Naar verwachting starten de opnames komend voorjaar in Antwerpen. Regie is in handen van Vanbrabant en Jordi Ostir. De 33-jarige Vanbrabant maakte eerder de korte films BOVENNATUURLIJK NV. en UNAWARE OF NIGHTMARE, die we ook op deze site bespraken. Ostir is bekend van de horrorfilmpodcast Klokslag 12. Ook de nieuwe generatie Vlaamse horrortalenten Jonas Govaerts (WELP, TABULA RASA) en Jasper Vrancken (MUIL) ondersteunen het project.

‘Veel Antwerpse locaties en rituelen uit de film zijn authentiek,’ schrijft Vanbrabant op vragen van Schokkend Nieuws. ‘Het microbudget wordt gecompenseerd door enthousiasme en enorm veel passie voor het genre.’ Dat geloven we graag, maar een beetje steun van de fans kan DUYSTER natuurlijk wel gebruiken.

DUYSTER heeft op de crowdfundingssite Ulule een campagne geopend voor €5.000,- Steun DUYSTER hier en ontvang als bedankje een gesigneerde poster van de film, een T-shirt, de dvd en een uitnodiging voor de première. Of doneer €220 en een van de personages in de film zal jouw naam dragen!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!