Collage Ingmar Bergman
Collage Ingmar Bergman
Nederhorror & scifi
10 maart 2020

Steun De wederkeer van Annet

Collage Ingmar Bergman NEDERHORROR/DRAMA | ‘Een melancholisch drama, met absurdistische en horrorelementen,’ zo omschrijft Koenraad Bijl zijn korte film DE WEDERKEER VAN ANNET. Hij vraagt op Cinecrowd steun voor het project.

Kunstenares Annet bezoekt haar oude vader Frederik in het afgelegen huis waar zij tot de scheiding van haar ouders haar jeugd heeft doorgebracht. Alles in en om het huis lijkt onveranderd te zijn gebleven. Vader is echter oud geworden en afhankelijk van de zuurstofcilinder die hem in leven houdt. De dood loert … letterlijk. Annets schuldgevoel over het verwaarloosde contact neemt de gedaante aan van een spookachtige schim die haar dreigend aanstaart.

Koenraad Bijl studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij omschrijft zijn ongeveer twintig minuten durende film als een symbolisch en rauw melancholisch drama en hoopt te gaan filmen op het Groningse platteland, nabij het Noordlaarderbos. Het Friesche Veen en mannenkoor H.E.M zorgen voor nog meer sfeer. Gevraagd naar inpiratiebronnen noemt Koenraad Andrey Tarkovsky, Michael Haneke, schilder Edvard Munch en — hoe kan het ook anders — Ingmar Bergman. Sinds begin deze week schaakt de dood helaas niet meer met Max von Sydow. Help Koenraad aan de benodigde 5.000 euro, zodat de dood weer aan de slag kan in DE WEDERKEER VAN ANNET. 

Steun DE WEDERKEER AN ANNET op Cinecrowd.

10 maart 2020

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!