FilmPosterCOLORS 400pxbreed 2
FilmPosterCOLORS 400pxbreed 2
Nederhorror & scifi
15 juni 2018

Steun Colors!

FilmPosterCOLORS 400pxbreed 2NEDERLANDSE SCI-FI | Wat doet de overheid wanneer een buitenaardse dreiging onze aarde nadert? Ons allemaal laten dansen! Dat is het verrassende concept van de korte SF-dansfilm COLORS. Steun het project van Robert Prein nu op Cinecrowd.

‘Je kent de energie, of zoals het soms genoemd wordt, de Chi uit de kungfu-films?,’ schrijft Robert Prein aan Schokkend Nieuws. ‘En je kent wellicht de massale Chinese bijeenkomsten waarbij iedereen dezelfde beweging maakt? Duizend mensen tegelijk? Zo episch wordt dit ook, met als enige twist dat we in plaats van kungfu, dans gebruiken.’

Initiatiefnemer, danser en acteur Robert Prein (31) studeerde aan de School of Arts in Amsterdam en was onder meer te zien in het toneelstuk Anne, gebaseerd op het dagboek van Anne Frank, en de musical The Bodyguard. Hij heeft ook een master in biomedische wetenschappen van de Universiteit van Leiden en we vermoeden dat beide passies samenkomen in COLORS. Hij werkt al anderhalf jaar aan de film die ongeveer 20 minuten gaat duren. De Cinecrowd-campagne is vorige week van start gegaan.

‘We willen een korte sciencefictionfilm maken,’ legt Robert uit, ‘waarin mensen zijn gechipt, zodat hun zenuwstelsel kan worden overgenomen met een druk op de knop. Deze chip is deel van een experimenteel overheidsprogramma. Activatie leidt ertoe dat alle mensen op een plek samenkomen om daar hun energie met elkaar te verbinden en deze de ruimte in te sturen waardoor er een energetisch veld rondom de aarde wordt gevormd. Wanneer de overheid ontdekt dat er een buitenaardse energie razend snel richting de aarde komt, wordt het programma geactiveerd, met alle gevolgen van dien.

Origineel concept. De Cinecrowd-campagne zou een budget van 10.000 euro moeten opleveren en de bedoeling is deze zomer al te gaan filmen. Er staat een grote groep vrijwilligers zich warm te draaien. Als je COLORS sponsort, staan je natuurlijk mooie rewards te wachten. ‘Het wordt een epische film met veel special effects,’ belooft Robert. ‘In de teaser zie je er slechts zes, maar de bedoeling is de film op te nemen met veertig dansers en die in VFX te vermenigvuldigen tot duizenden!’ Kom maar door, zoveel ‘extraterrestrial energies’, dát willen we wel zien!

Steun COLORS nu op Cinecrowd!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!