profile picture
profile picture
Nederhorror & scifi
23 maart 2021

Steun Amy & I

profile picture CROWDFUNDING | ‘Ik hoop dat ze het niet zien aankomen,’ zegt hoofdrolspeelster Eline Havenaar over de ontknoping van AMY & I. Dus, zonder verder nog iets te spoilen: steun de nieuwe film van Bastiaan Rook op cinecrowd!

De 38-jarige Bastiaan Rook studeerde in 2009 af aan de Hogeschool InHolland. In 2019 maakte hij de korte thriller ON AIR, die je hieronder kunt bekijken. Dat verhaal draait om DJ Brian (Sytse Faber), een verbitterde, cynische vent die teveel drinkt en nauwelijks belangstelling op kan brengen voor zijn slecht beluisterde radioshow ‘Nachtbraken met Brian’. Totdat er een geheimzinnige beller in de uitzending komt: ‘Brian, als je nu moet beslissen over iemands leven – wat doe je dan?’


Locaties en het camerawerk van DOP Stijn Jonkhart zijn prima verzorgd en Rook regisseert het verhaal kundig naar z’n conclusie. Psychologisch drama met een duister randje, zo kun je zijn werk het beste omschrijven. En dat zal zeker ook gelden voor zijn nieuwe film AMY & I.

De film gaat, zo schreef hij ons, over ‘Amy die met haar vriend in een restaurant zitten te dineren. Wat een gezellig diner moet zijn, gaat uiteindelijk een minder leuke kant op…’ Eline Havenaar speelt de hoofdrol en zij wordt bijgestaan door Sytse Faber en Aris Julian. AMY & I werd, net als ON AIR, geschreven door Martijn Daamen. Stijn Jonkhart doet opnieuw het camerawerk en ook Robs Propshop werkt aan de film mee.

Rook: ‘We gaan in mei filmen als alles meezit.’ Maar eerst nog even €7000 binnenhalen! Steun AMY & I op cinecrowd.

23 maart 2021

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!