Quantum Zeno
Quantum Zeno
Nederhorror & scifi
17 december 2011

Quantum Zeno

Quantum ZenoWat als een gebroken hart daadwerkelijk het einde van de wereld kan betekenen? Om die gedachte draait de afstudeerfilm QUANTUM ZENO van regisseur Ivo Van Aart. Na een jaar schrijven en schaven staat het script volgens hem als een huis. Nu nog filmen. En daar is budget, en dus je hulp, voor nodig.

QUANTUM ZENO speelt zich af in een wereld waarin emoties een fysieke uitwerking hebben. Als je verdrietig bent, loopt je koffie over. Als je schrikt, knapt er een lamp. Iedereen heeft deze emo-chemische reacties. Iedereen, behalve de zestienjarige Melle Berends. Melle is ook wel eens boos, maar zijn koffie borrelt niet. Hij is wel eens verdrietig, maar er gaat niets kapot. Soms twijfelt hij of hij überhaupt wel echt iets voelt. Totdat zijn vriendin Veerle het uitmaakt. Dan bundelen alle gevoelens in hem zich tot een wereldvernietigende kracht. Zijn liefdesverdriet trekt een komeet naar de aarde!

Het is aan het Genootschap Voor Emo-Wetenschappelijk Onderzoek om Melle van zijn liefdesverdriet af te helpen, voordat het te laat is.

Een coming of age verhaal dat met een snufje sciencefiction tot een absurde en fantasievolle film wordt gebrouwen – dat moet QUANTUM ZENO worden. Een gebroken hart dat de wereld doet vergaan, het is een groots, onvoorstelbaar thema waar je als filmmaker flink mee bluft, dat beseft ook Ivo van Aart. Hoe, vroeg Schokkend Nieuws hem, maak je zoiets toch geloofwaardig? Van Aart: ‘Door het vooral met een flinke dosis plezier te brengen. Ik vertrouw erop dat als de kleine details kloppen, het grote geheel ook geloofwaardig wordt, zonder dat ik het expliciet hoef te tonen.’

Van Aart, cameraman Paul Damen en scenarist Daan Windhorst, die dit jaar afstuderen aan de HKU, hopen begin maart te kunnen beginnen met filmen. Maar er is budget nodig; ongeveer 4000 euro. Wil je doneren, dan kan dat. En het leuke is dat je er, afhankelijk van je bijdrage, ook iets voor terugkrijgt. Van naamsvermelding en een exclusieve internetpremière (bij een tientje) tot (bij 1000 euro) een ‘officiële brief van de professor van het Genootschap voor Emo-Wetenschappelijk Onderzoek’!

Meer informatie over Quantum Zeno en over hoe je kunt bijdragen vind je op www.quantumzeno.nl
www.cinecrowd.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!