IMG 2632
IMG 2632
Nederhorror & scifi
5 februari 2020

One of the Wild

IMG 2632 JONG TALENT | Nola Kemper en Jules Aperghis wonnen met hun korte film ONE OF THE WILD de eerste prijs van de Shoot Your Shot wedstrijd van de Filmschuur Haarlem voor 15 tot 21-jarigen. Tijd voor een kennismaking met Schokkend Nieuws.

Nola en Jules zitten nog op de middelbare school: beide zijn VWO5-scholieren op het Hageveld College in Heemstede. Ze hadden zich onafhankelijk van elkaar al opgegeven voor de wedstrijd, want de prijs is voor beginnende filmmakers aanlokkelijk: de winnende film wordt een week lang als voorfilm vertoond in de Filmschuur. Het thema dit jaar? “Wild”.

De twee besloten samen te werken. Nola schreef het scenario en speelde de hoofdrol en Jules zorgde voor de cinematografie en de montage. Samen verzorgden ze de regie en productie. De interesse in filmmaken was er al voor de wedstrijd: Jules zit bij de filmploeg en Nola heeft al vaker geacteerd.

De film is dialoogvrij; de geschreven woorden die we zien zijn in het Engels. Internationale ambities? Nola: ‘Het was vooral dat we vanaf het begin al wisten dat we wilden eindigen met de woorden “Go Wild” op het kompas. In het Nederlands gaat dat niet zo goed. “Doe eens wild”, ofzo?’

Uiteindelijk waren er twee filmdagen nodig en een dag voor de montage. Jules: ‘Alles bij elkaar heeft het denk ik twee weken geduurd’. Nola: ‘Ja, de voorbereiding kostte ook tijd. Bedenken wat we nodig hadden en de spullen vinden’. De twee weten duidelijk al om goed om te gaan met minimale middelen. Er wordt suggestief gebruik gemaakt van geluid. Waren ze ooit werkelijk van plan een hond te gebruiken? Nola: ‘We wilden het juist mysterieus houden. Dat het onduidelijk bleef wat er nu echt in de schuur zat. Het had ook een ander eng geluid kunnen zijn’.

Het duo heeft ook al ontdekt hoe je gebruik kan maken van tegenvallende omstandigheden. De steeds wilder wordende montage aan het einde was namelijk niet gepland. Jules: ‘Er was weinig zon bij het opnemen van de laatste scene, dus we hadden heel veel verschillende shots gemaakt. Tijdens het monteren pas bedacht ik dat ik die shots op deze manier toch goed kon gebruiken’.

Nola en Jules moeten uiteraard eerst hun middelbare school afmaken, maar we zijn nu al benieuwd wat ze daarna doen. Jules wil wel door met film. Nola met acteren… ‘En ik vond een beetje regisseren en produceren eigenlijk ook wel heel leuk’. 

5 februari 2020

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!