Nederhorror & scifi
8 mei 2010

Night of the Living Cheese

‘Horror van Nederlandse bodem leeft!’ Met die leus brengt de hippe Rotterdamse galerie DEK22 op 14 mei een ode aan de korte Nederlandse griezelfilm. Wordt Nederhorror dan eindelijk salonfähig?

De maandelijkse filmavond van DEK22 wordt deze keer aangekondigd als een ‘zombie extravaganza’. Wie zich het meest overtuigend uitdost als levende dode krijgt zelfs een bloody mary van het huis. Rond 20.30 uur wordt de donkere kelder van de ‘projectruimte voor hedendaagse kunst’ geopend voor de vertoning van een viertal korte Nederlandse horrorfilms. Hand pickeddoor programmeur en filmmaakster Nina Spiering (MANITOBA).

Het onnederlandse THE PRODIGAL SON (1995) heeft met zombies niets van doen. Regisseur Chris W. Mitchell voert een manhoer op die in een hachelijk avontuur verzeild raakt met zijn verknipte cliëntèle. Sterk staaltje Freudiaanse horror dat je gezien moet hebben.

In LOVE HURTS (2009) van Shariff Nasr wacht de door liefdesverdriet gekwelde Wendy een onaangename verrassing in een publiek toilet. Dat wordt dweilen.

ZOMBEER (2008), dat al eens gekscherend 28 BEERS LATER werd genoemd, is een rechttoe rechtaan zombiefilm van Barend de Voogd en Rob van der Velden. Zatte bierbrouwer verzuipt in vat met pils en begint te gisten. Blijf vooral kijken zodra de aftiteling inzet.

De absurdistische zombiecomedy OP VAKANTIE (2008) werd in 48 uur(!) gemaakt door het duo Steffen & Flip – je kent ze wellicht van de serie New Kids On The Block (‘Verrekte mongol!’). Twee vrienden (rappers Spacekees en Jiggy Djé) vieren vakantie, maar kunnen maar moeilijk wennen aan de gewoontes van de locals. Bordkrijtjes brengen de partijen dichter bij elkaar…

Toegang en reserveren
De toegang is 3,- euro per persoon. Er is echter een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus als je zeker wilt zijn van een kaartje, mail dan naar filmavond@dek22.com. Vermeld daarbij ook je naam en het aantal kaartjes.

DEK 22
Willembuytenwegstraat 22, Rotterdam
Films draaien tussen 21.00 uur en 23.00 uur
Entree EUR 3,-

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!