Nederhorror & scifi
5 mei 2010

Nederhorror in Cannes

Het 63e Filmfestival van Cannes staat voor de deur. Films, rode lopers en… de filmmarkt. Op die laatste plek treffen we dit jaar ook Nederlandse regisseurs en producenten die hopen hun horrorfilms gedistribueerd of gefinancierd te krijgen.

Het Filmfestival van Cannes vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 23 mei. Met een jury onder leiding van Tim Burton en de internationale première van CHATROOM (Hideo ‘RING’ Nakata), is het natuurlijk jammer dat de Nederlandse bijdrage aan het officiële programma geen fantastiek bevat. De Nederlandse producties R U THERE (David Verbeek) en OVER YOUR CITIES GRASS WILL GROW (Sophie Fiennes) zijn wel in het programma vertegenwoordigd, maar liefhebbers van horror, fantasy of sciencefiction van Hollandse bodem moeten het zoeken bij een van de talloze industry-screenings rond het festival.

Of er zelf in investeren. Producenten Jan Doense en Herman Slagther doorkruisen Le Croiset op zoek naar partners voor hun House of Netherhorror. De eerste slate van vier films van het Nederlandse productiehuis, staat inmiddels op de rol. De treatments van GROENE TANDEN (Chris W.Mitchell), NIEUW BLOED (Edwin Visser en Frank van Geloven), KINDEREN VAN HET VEEN (Richard Raaphorst) en BIJLMER VOODOO (Barend de Voogd en Erwin van den Eshof) liggen bij het Filmfonds en het wachten is nu op de eerste reacties. 1 miljoen euro moeten de vier films gaan kosten, dus het zoeken is nog naar andere investeerders.

Al helemaal klaar is LIFE IS AN ART. De thriller over een mysterieuze seriemoordenaar die huishoudt in de Nederlandse kunstwereld is het regiedebuut van Jayant Harnam en gaat in Cannes officieel in première. Op 16 mei, om 20.00 uur in Palais F, zo meldt Producent Rik Sinkeldam. ‘Wij zullen daar de boel promoten, maar vooral in gesprek gaan met distributeurs om de film te verspreiden. Verder zal Vincent van Ommen (een van de hoofdrolspelers) veel pers/media aandacht krijgen, aangezien hij diverse USA en UK projecten op stapel heeft staan dit jaar. Ik zelf ga nieuwe projecten pitchen en aanbieden aan financiers en co-producers.’

Veel succes, heren!

www.houseofnetherhorror.nl
www.lifeisanartmovie.com

5 mei 2010

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!