Tukker_Zombies_Resurrection_600x360
Tukker_Zombies_Resurrection_600x360
Nederhorror & scifi
19 augustus 2011

Interview: Tukker zombies

Tukker_Zombies_Resurrection_600x360In Twente werkt Frank Schonewille aan de korte film TUKKER ZOMBIES. Schokkend Nieuws sprak met hem en troggelde een exclusieve foto los.

In TUKKER ZOMBIES wekt een boer per ongeluk de doden tot leven met zijn zelfverbouwde wiet. De zombies laven zich eerst aan de drugs, maar gaan al snel over op mensenvlees. De stonede zombies, maar ook de Twentse cultuur, met alle daarbij behorende clichés, krijgen een prominente rol in de film. Het idee ontstond, zo vertelt Schonewille, op een verjaardag. ‘Ik had al jaren het plan een eigen film te maken. Het idee was oorspronkelijk een soort parodie op The A-Team, met zombies. Uiteindelijk is dat veranderd in het huidige concept, maar het zou nog steeds kunnen uitgroeien tot een prequel op ‘The Z-team’.

Schonewille, programmeur voor het B-movie Underground en Trash Filmfestival, maakt zijn debuut als filmmaker. George A. Romero en Lucio Fulci zijn inspiratiebronnen, net als de DIY-aanpak van Lloyd Kaufman. ‘Alle special effects bedenken en maken we helemaal zelf. We gebruiken bijvoorbeeld ballonnen gevuld met bietensap als we een gusher willen wanneer een zombie iemand bijt. We doen ook wat met de computer, maar dat beperken we tot een minimum,’ aldus Schonewille.

Schonewille deed voor de film een beroep doen op vriend Jelle Berlijn, die ondermeer regieassistent was bij WIM EGGINK, een film over het leven van de gelijknamige leider van het Leidse studentenverzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. De cast bestaat, naast vrienden, bekenden en gasten uit Schonewille’s stamcafé, uit mensen die via Facebook en Hyves zijn gevonden. Schonewille: ‘Dankzij Jelle doen er ook nog een paar ervaren acteurs mee, zoals theateracteur Sander Beenen.’ Als de film tijdig klaar is, zal TUKKER ZOMBIES ergens tussen 7 en 11 september te zien zijn op het BUT Film Festival. Verder zal er een vertoning plaatsvinden in café de Stam, een van de opnamelocaties, en vindt je de film daarna waarschijnlijk op YouTube.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!