frankensteinsarmy1
frankensteinsarmy1
Nederhorror & scifi
9 september 2013

Helmond Horror

frankensteinsarmy1Op vrijdag 13 september organiseert het Filmhuis in Helmond een horrornacht met “vinger afbijtend lekkere hapjes, een griezelig gezellig sfeertje en twee bloederige horrorfilms overgoten met een graflading korte films die je nog lang wakker zullen houden.”

De horrornacht begint om 22.00 uur met de vertoning van FRANKENSTEIN’S ARMY. In de veelbesproken film van Richard Raaphorst stuit een peloton Russische soldaten aan het einde van WOII op het ondergrondse laboratorium van Victor Frankenstein, een verre nazaat van de beruchte dokter. Zijn bizarre Zombots maakten van FRANKENSTEIN’S ARMY een festivalsucces dat nog steeds de wereld rondtoert. Als je de film nog niet gezien hebt, is dit je kans.

Daarna volgt, vanaf 23.45 uur, een reeks korte internationale films onder de titel TERRIFYING SHORTS. Deze bijvoorbeeld:De nacht eindigt met een Zweedse hommage aan EVIL DEAD, getiteld WITHER (Sonny Laguna & Tommy Wiklund, 2012). Een groep vrienden komt in een afgelegen huisje in de problemen wanneer er in de kelder een mythisch wezen blijkt te schuilen. Met een hoop ‘ouderwets’ bloedvergieten en bezetenheid tot gevolg. Vanaf 02.00 uur.


FRANKENSTEIN’S ARMY is Engels gesproken en niet ondertiteld. WITHER is Zweeds gesproken en Engels ondertiteld. De korte films zijn Engels gesproken en zo niet, dan Engels ondertiteld. Kaarten kosten 13 euro per stuk en kunnen gereserveerd worden via: 

Filmhuis Helmond

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!