DE POEL Schokkend Nieuws
DE POEL Schokkend Nieuws
Nederhorror & scifi
25 mei 2012

Gijs Scholten van Aschat in De Poel

DE POEL Schokkend NieuwsGijs Scholten van Aschat speelt één van de hoofdrollen in de horrorfilm DE POEL, de eerste lange speelfilm van schrijver en regisseur Chris W. Mitchell.

Dat hebben producenten Jan Doense, Herman Slagter (House of Netherhorror) en San Fu Maltha (Fu Works) tijdens het Filmfestival in Cannes bekendgemaakt. Het streven is om DE POEL eind deze zomer te draaien en in januari 2013 in de bioscopen uit te brengen.

In DE POEL gaan twee gezinnen wild kamperen aan de oever van een ogenschijnlijk idyllisch bosmeertje. Een onbekende kracht lijkt het gezelschap vervolgens niet meer te willen laten gaan en al spoedig slaan rotting, bederf en waanzin toe. 

Schrijver en regisseur Chris W. Mitchell maakte diverse korte films, waaronder THE PRODIGAL SON, NACHTBIJTER, JIGSAW en BIRTHDAY BOY. Tevens assisteerde hij regisseur Rudolf van den Berg bij diens films TIRZA en SÜSKIND.  Bij laatstgenoemde film was hij tevens coscenarist.  Gijs Scholten van Aschat, eerder onder meer te zien in TIRZA, DE PASSIEVRUCHT, DE GROT en CLOACA, schreef ook mee aan DE POEL.

DE POEL is de eerste van vier horrorfilms die door House of Netherhorror worden ontwikkeld. Ten behoeve van een realiseringsaanvraag bij het Nederlands Filmfonds werd een samenwerkingsverband aangegaan met het productiebedrijf van San Fu Maltha, (executive) producer van onder meer IRON SKY, SÜSKIND en ZWARTBOEK. Antonino Lombardo (Prime Time) treedt op als coproducent.

De bovennatuurlijke thriller van Chris Mitchell zal ijs en weder dienende in januari 2013 via Just Bridge Entertainment worden uitgebracht in de Nederlandse bioscopen en daarna op dvd, blu-ray en VOD. De internationale verkoop wordt verzorgd door het Spaanse Film Factory Entertainment, dat eerder Dick Maas’ SINT wereldwijd verkocht.

Een deel van de financiering voor DE POEL wordt bijeengebracht door crowdfunding via het Nieuw Nederlands Film Platform, waar participanten zich voor een bedrag van minimaal 6 euro per maand kunnen inschrijven. Zij delen mee in de opbrengsten van de film.

Het concept artwork werd ontwikkeld door Richard Raaphorst (FRANKENSTEIN’S ARMY).

www.nnfp.nl
www.houseofnetherhorror.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!