armyf
armyf
Nederhorror & scifi
6 maart 2012

Frankenstein’s Army is gestart!

armyfDe opnames van FRANKENSTEIN’S ARMY, geregisseerd door de Nederlandse horrorregisseur Richard Raaphorst, zijn gestart in Karlovy Vary in Tsjechië. Laat de Nazi-robotzombies maar komen!

Jarenlang werkte Richard Raaphorst met Bart Oosterhoorn en Fir Suidema aan WORST CASE SCENARIO. Fans wereldwijd keken uit naar ‘die film met die Nazi-zombies’ die er uiteindelijk nooit kwam. Nu lijken de geüniformeerde ondoden er dan toch te komen: FRANKENSTEIN’S ARMY is in aantocht!

In het interview dat wij in SN#94 met Raaphorst hadden vatte hij  zijn film als volgt samen: ‘1945. Een Russische propagandamaker gaat met zijn unit Duitsland binnen om de overwinning van het rode leger te filmen. Ze stuiten op een geheim wapen van de Nazi’s. De propaganda maakt plaats voor survival horror.’

mt_ignore: FrankensteinsArmy-030512-Setpic01

 Gisteren was de eerste draaidag. De sfeervolle locatie, in de omgeving van Praag, werd eerder gebruikt in de James Bond-film CASINO ROYALE. Raaphorst regisseert. Het camerawerk is van Bart Beekman (DOODEIND). Hier is een  eerste setfoto.

Raaphorst: ‘Alles wat we hebben geschreven heeft een connectie met de werkelijkheid. Zo’n Baron Frankenstein is eerder gebaseerd op verhalen over bepaalde personen, dan dat we dat personage hebben gekopieerd uit het boek van Mary Shelley. Als je gaat zoeken in Duitsland, dan kom je ook een dorp tegen dat Frankenstein heet. En als je verder graaft, kom je erachter dat de Nazi’s daar in de buurt heel veel experimenten hebben gedaan op Joden. Al die feiten hebben wij gebruikt in ons verhaal. Het wordt niet cartoonesk.’

FRANKENSTEIN’S ARMY is a co-productie van of MPI/Dark Sky Films, XYZ Films en het Nederlandse Pellicola. De film is zomer 2012 klaar.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!