Kriek
Kriek
Nederhorror & scifi
6 maart 2012

Kriek versus Lovecraft

KriekAlsof het altijd zo had moeten zijn: op 15 maart verschijnt Het onzienbare, en andere verhalen van H.P. Lovecraft van onze huistekenaar Erik Kriek. Het is een prachtige uitgave en bundelt een aantal korte verhalen, die door Krieks unieke zwart-wit tekeningen van een nieuw leven worden voorzien. Zelfs het moment van uitgave is in stijl: 15 maart is de vijfenzeventigste sterfdag van H.P. Lovecraft.

De combinatie van de wonderlijke, fantasievolle en griezelige tekenstijl van Kriek en de macabere verhalen van schrijver H.P. Lovecraft (1890-1937) is een match made in heaven, zoals dat zo mooi heet.

Kriek maakt al sinds jaar en dag de pagina Creekspeak in Schokkend Nieuws én onze roemruchte T-shirts. Daarnaast is hij bekend van zijn reeks Gutsman en werkt hij als illustrator voor de VPRO-gids, De Volkskrant en Vrij Nederland. Ook maakte hij de omslagillustraties voor de Nederlandse Tolkienuitgaven en de pocketedities van Harry Potter. In 2008 won Kriek de Stripschapsprijs voor zijn complete oeuvre.

Wil je een gesigneerd exemplaar van Het onzienbare, en andere verhalen van H.P. Lovecraft door Kriek? Doe dan mee aan onze prijsvraag! We hebben vier gesigneerde exemplaren klaarliggen. Beantwoord de volgende vraag:

Onder welke titel verscheen in 1925 het verhaal Het Onzienbare van H.P. Lovecraft?

Stuur je antwoord en je naam vóór 15 maart naar [email protected]. Uit de goede inzendingen verloten wij vier winnaars.

Het onzienbare, en andere verhalen van H.P. Lovecraft verschijnt bij Uitgeverij Oog & Blik|De Bezige Bij.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!