Molly
Molly
Nederhorror & scifi
1 maart 2017

Fantastic Pitch Competition

Molly NEDERHORROR | Heb je een ijzersterk idee voor een Nederlandse of Vlaamse sciencefiction- of horrorfilm en serieuze (internationale) coproductieplannen? Schrijf je dan in voor de derde editie van de Fantastic Pitch Competition van Imagine in april!

Het Imagine Film Festival (12 t/m 22 april in EYE, Amsterdam) organiseert de pitchwedstrijd in samenwerking met de Frontières International Co-Production Market en met steun van het Filmfonds.

Wat de strijd concreet oplevert, kun je dit jaar ook zien tijdens het festival. Thijs Meuwese en Colinda Bongers van Get Off The Road Films wonnen in 2015 en dat leverde hen een ticket op naar de Frontières Co-Production Market in Montréal. De ontmoeting daar met een Canadese Sales Agent, The Film Annex, resulteert twee jaar later in MOLLY – een zeldzame Nederlandse scifi-actiefilm die tijdens Imagine in wereldpremière gaat! De poster zie je hiernaast. De winnaar van 2016, Richard Raaphorst, vond in Montréal een match met de Zuid-Afrikaanse producent Diprente. Richards’ THE PROFUNDIS, helemaal onderaan deze pagina, is nu volop in voorbereiding.

Wil jij de volgende zijn? Acht filmmakers mogen op woensdag 19 april hun film voor een internationale jury en publiek komen pitchen. Imagine heeft de selectie dit jaar uitgebreid, zodat ook Vlaamse producties kunnen meedoen. Producties en coproducties zijn welkom, maar het moet wel gaan om plannen voor lange speelfilms (features). De geselecteerde projecten krijgen op 19 april elk 3 minuten de tijd voor hun pitch (oefenen dus!) en kunnen een teaser of andere clip vertonen van maximaal 3 minuten.

Wat moet je vooraf inleveren wil je kans maken op selectie?

  • Een Engelstalige synopsis van je film van 200 woorden.
  • Een treatment of, nog beter, een volledig scenario.
  • Een korte Engelstalige uitleg van je plannen of de stand van zaken voor wat betreft internationale coproductie (sales-agents, contacten etc.).

Zend deze drie documenten vóór 24 maart naar [email protected] of [email protected]. Op 29 maart wordt bekendgemaakt wie de acht geselecteerde pitchers zijn.

De winnende pitch op 19 april krijgt twee vliegtickets, zodat het filmproject kan deelnemen aan de Frontières Co-Production Market in Montréal, 20-23 juli 2017. Dit is een onderdeel van het Fantasia Film Festival en de enige co-productiemarkt voor fantastische films in Noord-Amerika!

Je leest het goed. Dit zijn niet de Oscars en dit is niet de verkeerde envelop: als je van plan bent de wereld te veroveren met je horror-, sciencefiction- of fantasyfilm – dan is hier het begin.

mt_ignore: The Profundis

Save

Save

1 maart 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!