Nederhorror & scifi
22 maart 2010

Duistere Openbaringen V

Van 25 tot en met 28 maart opent het Eindhovense Filmcentrum Broet! de deuren voor de vijfde editie van Duistere Openbaringen.

Festivaldirecteur Emiel Labree verklapte in de vorige editie van Schokkend Nieuws reeds een paar titels, maar inmiddels is de volledige line-up bekend. Duistere Openbaringen is jaarlijks dé plek om de nieuwe oogst aan Nederlandse en Vlaamse ‘producties met een duistere lading’ te bekijken. Ook dit jaar vindt u er het hele kleurenspectrum: knalrood in low-budget splatter; groen als gras met jonge debutanten; en zwart, inktzwart drama. De kwaliteit varieert van amateur, tot zeer professioneel.

De drie blokken met korte films bevatten: HET SNOEPMONSTER (Regie: Ruwan Heggelman, die zijn fakedocumentaire omschrijft als ‘kinderhorror’); IEDEREEN DIE IETS BETEKENT (Marleen Jonkman); de splatterkomedie DE KAT, DE KAST EN DE KRIJSENDE VROUW (Maarten Prins); OH DEER! (Arne Toonen, een zwarte komedie met Monic Hendrickx en Pierre Bokma); DE LIFT 2: FIRST FLOOR (Roel Welling); DE LIFT 3: ELEVADOR (Lars Damoiseaux); BIRDDAY (Vanesa Abajo Perez); PAPIER HIER (Michiel ten Kleij); ROODKAPJE (Jamille van Wijngaarden); LA TOILETTA (Jules Debrock); THE DARK STRAIN (Jan Nanne); BEYOND LEGEND (Lauren Müller); De CAMERA (Fabian van Dongen); STRIKE (Jonas Klinkenbijl); VOGELVRIJ (Cindy Jansen); VIGOR MORTIS (Kristof Mateusen) en het spookachtige AKIKO (Michaël Sewandono).

Opvallend veel langere films dit jaar: ASMODEUS (Daniel Kiggen en Yannis Chirmpos, 45 min) vertelt over de jonge Daniel die na de verkrachting en dood van zijn vriendin wraak wil. In THE WALLS HAVE EYES (Stefan Motmans, 50 min) is het dan weer de akelige Eye Collector die huishoudt. HARTELOOS (Mike Stoffels, 56 min) waarschuwt u voor de gevolgen van illegale orgaantransplantatie. Waarna u uit uw narcose kunt ontwaken met de enge kliniclown Mr. Coco, de ster van de psychologische thriller THE BLUE HORSE (Roald van der Laan, 99 min). Last but not least: SCHOFT (Heinrich Dahms, 93 min) – een rauw realistisch portret van twee jongens tijdens een lange, doorwaakte nacht die hun levens voorgoed zal veranderen.

Het publiek en een jury – bestaande uit Martijn Smits (DE BUG, BROTHER’S KEEPER), Yfke van Berckelaer (ZOMBIE LOVE) en SN-redacteur Barend de Voogd – mag opnieuw prachtige trofeeën uitdelen. Laatste attractie: special-effectsvedette Suzy Terror geeft op zaterdag een workshop over (foam) maskers. Niet te missen!

www.duistere-openbaringen.net

22 maart 2010

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!