Nieuws
24 maart 2010

Programma Imagine bekend

Het wachten is voorbij. Het programma van het Imagine – 26ste Amsterdam Fantastic Film Festival staat online. Vanaf morgen kunt u kaartjes bestellen.

Imagine, van 14 tot en met 24 april in het Amsterdamse Filmtheater Kriterion, staat opnieuw bol van de fantasy, horror, thrillers, sciencefictionfilms, anime en films die zich niet zo makkelijk in een hokje laten stoppen.

Dat laatste geldt bijvoorbeeld voor de openingsfilm op woensdag 14 april: MARY AND MAX, een ontroerende klei-animatiefilm voor volwassenen. Het is het bijzondere handwerk van regisseur Adam Elliot die eerder een Oscar won met zijn Clayographies. En dat geldt zeer zeker ook voor TROLL 2 (Claudio Fragasso, 1990). Imagine draait de film tweemaal tijdens het onderdeel Eyes Wide Open en laat hem vooraf gaan door een hilarische documentaire die de film wél in een hokje durft te plaatsen: de BEST WORST MOVIE ooit.

Er zijn dit jaar twee interessante themaprogramma’s: Eastern Promises en Retro-magie. Over het eerstgenoemde onderdeel, gewijd aan Oost-Europese films, schreven we reeds op deze site. Retro-magie is geheel gewijd aan genrehommages en –parodieën. Terwijl 3D, CGI en andere moderne technieken de gewone bioscoop bestormen kunt u bij Imagine terecht voor hedendaagse films die het nog doen zoals vroeger: de blaxploitation spoof BLACK DYNAMITE (Scott Sanders, VS); de Old Dark House-parodie DARK AND STORMY NIGHT (Larry Blamire, VS); AMER (Hélène Cattet & Bruno Forzani, België/Frankrijk), gemaakt in de stijl van de Italiaanse thrillers en horrorfilms van de jaren 70, en THE HOUSE OF THE DEVIL (Ti West, VS), dat de illusie wekt in de hoogtijdagen van de slasherfilm te zijn gemaakt. In ISLAND OF DREAMS (Tetsuichirô Tsuta, Japan), tot slot, keren we terug naar de Japanse cinema van begin jaren 60.

Uiteraard ontbreekt het bijzondere shorts-programma niet. En in Tuschinski kunt op zaterdagnacht 17 april weer als vanouds genieten van The Night of Terror. U gaat een lange nacht tegemoet met een van de bruutste line-ups in jaren: REC 2 (Jaume Balagueró, Paco Plaza); THE CRAZIES (Breck Eisner); LA HORDE (Yannick Dahan, Benjamin Rocher) en de Japanse splatterfilm VAMPIRE GIRL VS. FRANKENSTEIN GIRL (Yoshihiro Nishimura, Naoyuki Tomomatsu).

Het volledige programma vindt u hier. En vanaf morgen, donderdag 25 maart gaat hier om klokslag 12 uur ook de kaartverkoop van start!

Wees er snel bij, want behalve een mooi programma belooft Imagine ook weer een aantal bijzondere gasten. Een paar verrassingen moeten er nog over blijven, maar we kunnen wel alvast verklappen dat de Britse filmcomponist Simon Boswell komt. Boswell componeerde de score van Dario Argento’s PHENOMENA en werkte met vele groten binnen en buiten de fantastische cinema, zoals Alejandro Jodorowsky, Richard Stanley, Clive Barker en Danny Boyle. Hoe verliep de samenwerking met al die uiteenlopende creatieve talenten? Wat maakt een goede horror of thriller score? Tijdens de masterclass Het Luisterend Oog, op maandag 19 april, geeft Simon Boswell tekst en uitleg.

Imagine: 14 t/m 24 april 2010
Filmtheater Kriterion
Roetersstraat 170, Amsterdam
Bezoek de festivalwebsite.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!