Nederhorror & scifi
21 augustus 2008

Commentaar op The Tenants

THE TENANTS, de korte Engelstalige griezelfilm van regisseur Silvain Hooglander en scenarist Steven Friedman, is online te bekijken. Mét geestig commentaar.

De film is ‘een ode aan de jaren tachtig horrorfilm,’ aldus Friedman. Danny en Sarah betrekken een klein huisje, ver weg van alles en iedereen. Ze zijn helemaal gelukkig, Sarah is zwanger, alles is vreedzaam… totdat ze ’s avonds vreemde geluiden horen.

THE TENANTS werd in oktober 2006 geschoten en kwam in juli 2007 uit. De film heeft sindsdien op enkele festivals gedraaid. Silvain: ‘Het is ons visitekaartje.’ De heren proberen geld bijeen te krijgen voor FRAGMA, een Engelstalige spookfilm met een Nederlands tintje. Beide heren werken, blijkens hun websites, bovendien aan een project getiteld TRANSIT. Meer daarover later.

Voorlopig moet u het doen met de geestige commentaartrack waaraan naast Hooglander en Friedman ook werd meegewerkt door producente Manon van der Zwaal en director of photography Robert M. Berger. Ze zijn er nog steeds niet over uit dat het gelukt is te filmen in dat piepkleine huisje. Verduisteren was geen probleem: ‘We wrapped the house in two black curtains.’

Film en commentaar zijn hier te bekijken en te beluisteren.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!