Nieuws
8 september 2008

Knus in Cavia

Filmhuis Cavia in Amsterdam start in september met twee boeiende voorstellingsseries.

Het knusse filmhuis in de Amsterdamse Westerparkbuurt start op 9 september met Ciné Interzone. Tijdens deze tweewekelijkse dinsdagavond zijn bijzondere klassiekers te bewonderen op het grote doek die niet, of nauwelijks, eerder vertoond werden. De films zijn altijd engels ondertiteld en voorzien van een live introductie.

Ciné Interzone gaat op 9 september van start met George Franju’s EYES WITHOUT A FACE/LES YEUX SANS VISAGE. De Franse film uit 1960 voert u mee naar het landgoed van Docteur Génessier. Zijn assistente Louise (gespeeld door de immer griezelige Alida Valli) reikt hem zijn gereedschap aan. En wie is die spookachtige gestalte met dat porseleinen masker?

Nog meer vragen ongetwijfeld, zal LOS NUEVOS EXTRATERRESTRES oproepen op zondag 28 september. Deze Spaans-Franse co-productie uit 1983 is een curieuze, maar onvergetelijke combinatie tussen FRIDAY THE 13TH en E.T. Met name de scènes tussen het jongetje en de alien, een soort Alf avant la lettre, moeten gezien worden om (niet) te geloven.

De film levert het startschot voor de tweede serie in Cavia, die zich tooit met de trotse naam Straight to Video. Eric van der Woude, die SN-lezers natuurlijk kennen van de populaire rubriek Video Basta, doet iedere laatste zondag van de maand de gloriedagen van de videotheek herleven. Trefwoorden: horror, sciencefiction, martial arts, blaxploitation, eurotrash en sexploitation uit de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw.

Informatie en aanvangstijden: Filmhuis Cavia. Voor Ciné Interzone kunt u zich ook op een emaillijst laten zetten: acephale69@gmail.com

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!