Xangadix
Xangadix
Nederhorror & scifi
1 december 2016

25 jaar De Johnsons

Xangadix NEDERHORROR | Het grote nieuws mag wereldkundig! Bram Roza en Yfke van Berckelaer werken aan een documentaire over Nederhorror-klassieker DE JOHNSONS uit 1992! Regisseur Rudolf van den Berg is “blij verrast”.
 
Bram Roza is vormgever en Yfke van Berckelaer columniste bij Schokkend Nieuws, en beiden vinden “ DE JOHNSONS een van de betere horrorfilms van Nederlandse bodem”. Bram: “Het was de eerste horror die ik ooit zag en daarmee was het hek van de dam. Ik zie dit als mijn kans de makers daarvoor te bedanken.” De documentaire gaat XANGADIX LIVES! heten en komt volgend jaar uit. Cast en makers staan stil bij het 25-jarige jubileum van de nederhorrorfilm komend jaar.

Monique van de Ven, Esmée de la Bretonière en regisseur Rudolf van den Berg verschijnen voor de camera, maar ook de originele Amerikaanse scriptschrijvers blikken terug op de film over een meisje dat er rond haar veertiende verjaardag achterkomt dat ze zeven psychopathische broers heeft die haar willen bevruchten uit naam van de god Xangadix. Schokkend Nieuws magazine viert het 25-jarig jubileum van DE JOHNSONS in 2017 met een grote  special.

Van den Berg is “blij verrast” dat de film na vijfentwintig jaar nog op zoveel enthousiasme kan rekenen. “Mensen in mijn omgeving hebben me vaak gevraagd waarom ik zo nodig een horrorfilm moest maken. Maar ik heb me er nooit voor geschaamd en ben heel blij dat de film na vijfentwintig jaar weer aandacht krijgt.” De regisseur keek DE JOHNSONS voor de docu voor het eerst in vijftien jaar terug. “Ik blijf het een verrassende, leuke, soms onzinnige maar heel onderhoudende film vinden. Hij is bij vlagen heel spannend en ook bij vlagen echt ontroerend. Nou, kom er maar eens op.”

Volg Xangadix Lives op Facebook!

Save

1 december 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!