Dany poster
Dany poster
Voorpret
13 juli 2017

Valar Morghulis!

Dany posterVOORPRET | Het is tijd voor een flinke portie tieten en draken, zoals acteur Ian McShane ooit spottend opmerkte. GAME OF THRONES gaat deze week weer van start en dat betekent dat er vast weer iemand de pijp uitgaat. Daarom bij Voorpret de beste sterfscènes (met speciale dank aan gif-meister Bram Roza)!

 De wet van Bean

Sean Bean sterfscene

Ja, zeg nou zelf, wat had je anders verwacht met Sean Bean in de cast? Dat hij het nog wel één seizoen uit zou houden? De wet van Bean schrijft voor dat hij altijd de pijp uitgaat. Oké, doei Ned, en vergeet je hoofd niet mee te nemen.

Eindelijk de pijp uit!

Joffrey sterfscene

Er zijn van die personages waar je de meest verschrikkelijke sterfscènes bij fantaseert. De sadistische en arrogante Joffrey Baratheon laat in de serie een heel spoor van lijken achter, maar wanneer legt hij nou eens het loodje? Dat moment komt eindelijk als de nietsvermoedende koning van zijn huwelijksfeest zit te genieten. Daar hoort natuurlijk ook een goed glas wijn bij.

Too hot to handle

Viserys sterfscene

Ik vond Viserys Targaryen, de broer van Daenerys, maar een gluiperige eikel. Gelukkig had spierbundel Khal Drogo dat ook al snel door en dat leidde tot een van de bruutste sterfscènes uit de serie.

Samen uit samen dood

Seizoen 3 van de serie had een bijzonder wrede scene die veel mensen niet snel zullen vergeten. Het begint allemaal zo relaxt als de Starks zorgeloos zijn aangeschoven bij een huwelijksfeest. Maar dan komen de messen tevoorschijn en vloeit het bloed rijkelijk.

Drogo throat rip!

Als stamhoofd van de Dothraki moet Drogo zijn mannelijkheid maar al te vaak bewijzen, vooral als rivalen het op zijn positie gemunt hebben. Tijd om te knokken. Gelukkig beschikt onze nobele wilde over een special move. Finish him!

OMGWTFBBQ!

Stannis' dochter sterfscene

Die arme Stannis Baratheon heeft het maar zwaar. Eerst wordt zijn hele vloot in de as gelegd door een dwerg en vervolgens wil het maar niet lukken op het slagveld. Melisandre heeft gelukkig een tip. Ga lekker je eigen kroost barbecue√ęn voor een overwinning.

Crows before hoes

Ygritte sterfscene

Knuffelen met de vijand is niet toegestaan als je als Crow in het koude noorden de grote muur bewaakt. Helaas kon Jon Snow de verleidingen van de pittige Ygritte niet weerstaan, maar liefde in GAME OF THRONES loopt altijd slecht af.

Samen uit samen BOEM!

Het is voor een scenarioschrijver ook wel handig als je in een keer van wat personages af bent. Dat scheelt weer in het verzinnen van originele sterfscènes. In dit mooi opgebouwde fragment zitten de High Sparrow en zijn volgelingen samen met Margaery en haar broer te wachten op de sluwe Cersei Lannister. Waarom komt zij toch niet opdagen? En als bonus ziet arme Tommen Baratheon het ook niet meer zitten.

Don’t lose your head

Wow dat is pas een gevecht. The Mountain en de omhooggevallen Oberyn Martell die de degens kruisen. Oberyn is uit op wraak en denkt de reus te kunnen verslaan met zijn sierlijke vechtkunsten en wat gelul over zijn zus. Hij brengt het er nog redelijk vanaf, maar dan…

Is ‘ie nou echt dood?!

Het zat eraan te komen. Zelfs je meest favoriete personage is niet veilig voor de dood. Valar Morghulis Jon Snow! Maar wacht eens even?!

Mis je nou net die scène waarin een snoezig draakje iemand vermorzelt of Ramsey Bolton het niet kan laten om een schattig baby’tje te vermoorden? Deel het met een GIF op onze Facebook-pagina! GAME OF THRONES start in Amerika op 16 juli. In Nederland begint de serie op 17 juli bij Ziggo.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!