netflix reveals stranger things season 3 premiere date 933130
netflix reveals stranger things season 3 premiere date 933130
Voorpret
26 juni 2019

Kijk mee… naar Stranger Things S3

netflix reveals stranger things season 3 premiere date 933130 KIJK MEE! | Volgende week, op donderdag 4 juli, verschijnt het derde seizoen van STRANGER THINGS op Netflix. Een goed moment voor alweer een tweede gang van onze eigen Schokkend Nieuws-streamingrubriek. In KIJK MEE! bespreken we iedere maand, mét alle lezers, een nieuwe serie of nieuw seizoen van een bestaande serie. 

We beginnen met een kleine recap, waarna we graag horen wat jullie verwachtingen zijn en hopen dat gedurende het verloop van de serie de groep losbarst met een vuurwerk aan reacties, linkjes, gifjes en ander gerelateerd feestgedruis!

Want, zoals gezegd is de premièredatum op the 4th of july, oftewel Independence Day. Voor Amerikanen normaliter reden om flink feest te vieren. Maar voor onze hoofdrolspelertjes (alhoewel, ze zijn nu duidelijke een stuk ouder) lijkt het er helaas op dat de feestdagen weer een stuk donkerder zullen uitpakken. In tegenstelling met de vorige seizoenen dit keer dus geen première met Halloween, maar pakken de makers het zomers aan. Aan de poster te zien kan dat zomaar een hele zwoele zomer gaan worden… Hoewel, als we de trailer mogen geloven, zal het hoogstwaarschijnlijk uitmonden in een dirty bláck summer. Hopelijk mét vuurwerk!

STRANGER THINGS startte in 2016 en kenmerkte zich door de lekkere jaren 1980-vibe die tot in de puntjes was uitgewerkt. Van kleding tot filmreferenties en van soundtrack tot production design. Zo uitgewerkt zelfs dat veel andere popcultuur mediums dit voorbeeld van ‘nostalgia porn’ volgden.

Het begon allemaal met een groepje onafscheidelijke vrienden, een viertal tienerjongens, in het rustige fictieve Amerikaanse dorpje Hawkins . De rust wordt echter op een dag verstoord als Will, een van de jongens, verdwijnt. Zijn vrienden gaan op zoek en komen een vreemd meisje tegen, dat wellicht meer kan vertellen over Will’s verdwijningen. Naarmate de aflevering zich ontvouwt, zien we dat Will in een soort donker parallel universum terecht is gekomen en zijn weg terug niet meer kan vinden. Het vreemde meisje, omgedoopt tot Eleven, blijkt ook nog eens ontsnapt uit een laboratorium waar experimenten worden gedaan met een portaal naar dit parallelle universum. Het mysterie ontrafelt zich verder… Zoals Hedwig van Driel al in haar recensie schreef, is de serie opgebouwd uit zorgvuldig opgebouwde verhaallijnen, fijne details en een creepy sfeer.

Een jaar later, rond Halloween 2017, kwam het tweede seizoen uit, waar Hedwig ook over schreef. Gelukkig even lovend als over het eerste seizoen (beide kregen 3,5 schedel). Het is allemaal wat meer actie en wat minder horror, en we ontmoeten een aantal nieuwe personages. Al met al blijven de vibe en de referenties heerlijk jaren ’80, en de sfeer fijn mysterieus. Zoals ik zelf al in mijn jaarlijstje van 2017 schreef: “Niet zo verfrissend als het eerste seizoen, maar wel weer een warm bad”.

Mocht je de vorige twee seizoenen nog niet hebben gezien: sluit je dan als de donder op in huis, zet de airco op standje schoonmoeder en binge die Netflixshow kneiterhard terwijl iedereen suf buiten op het strand ligt te bakken – je hebt nog precies een week! En als je alle afleveringen al wél hebt gezien en je alleen je geheugen even wilt opfrissen, is hier de cast van STRANGER THINGS (die duidelijk lang niet zo cool is als hun retro alter ego’s) voor een recap van beide seizoenen in sneltreinvaart:

Hoe dan ook, nu zo’n 20 maanden later is het eindelijk tijd voor het lang verwachte derde deel van de serie. Laten we hopen dat dit seizoen even vermakelijk is en dat de fanart en theorieën op internet weer rijkelijk woekeren, de variatie aan merchandise wederom als napalm te werk gaat en de hoogstwaarschijnlijk instant cult momenten als memes de grond uit schieten. Klik op de banner hieronder en deel de komende weken met ons de talloze artikelen, filmpjes, interviews, bloopers, sweded versions (of wat je dan ook maar vindt) in onze Facebook-groep KIJK MEE… naar STRANGER THINGS S3!

De leukste posts vatten we samen in een artikel dat eind juli op onze site verschijnt. En vanaf augustus nodigen we je uiteraard weer uit om mee te kijken naar een andere serie!

 

KIJK MEE stranger things

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!