Matrix
Matrix
Nieuws
26 juni 2019

The Matrix: 20 jaar later

Matrix EVENT | Op 27 juni organiseert debatcentrum De Balie in Amsterdam een avond in het teken van THE MATRIX. Met drie hoofdgasten wordt besproken hoe digitale technologie ons leven tegenwoordig beheerst. Veranderen we langzaam in batterijen, waar THE MATRIX ons  in 1999 al voor waarschuwde?

Het is alweer twintig jaar geleden dat THE MATRIX uitkwam. De film schetst een beeld van een toekomst waarin technologie de mens beheerst. Twintig jaar later lijkt dit scenario actueler dan ooit. Met THE MATRIX als leidraad is er in De Balie een gesprek met Ancilla van de Leest, deskundige op het gebied van privacy en digitale burgerrechten, Peter Joosten, bio-hacker en DIY-futurist, en Patrice Riemens, sociaal geograaf en lid van hackersgroep ‘Hippies from Hell’. Gezamenlijk wordt er onderzocht of we met de toename van digitale technologie onze kracht vergroten of dat onze keuzevrijheid juist beperkt wordt.

Moeten we kiezen voor de ‘red pill’ en ons hiertegen verzetten? Of is Cyphers credo ‘ignorance is bliss’ juist, en moeten we de machines omarmen in de naam van vooruitgang? Kom langs, want zoals Morpheus zei: ‘No one can be told what the Matrix is. You have to see it for yourself.’

The Matrix: 20 jaar later
Donderdag, 27 juni. Aanvang 20.00 uur.
Tickets: 13,00 euro.
Klik hier voor meer info en het bestellen van tickets.

26 juni 2019

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!