vampire-diaries-promo-pic 380x4831
vampire-diaries-promo-pic 380x4831
Bluf-TV
14 oktober 2012

Bluf-TV: The Vampire Diaries

vampire-diaries-promo-pic 380x4831Hopeloos, de discussies op feesten en partijen over al die fantastische televisieseries die je gevolgd móet hebben. Wie kan dat allemaal nog bijhouden? Schokkend Nieuws start vanaf vandaag een nieuwe televisierubriek. Bluf-TV is de redding op elk Nerdfest en, wie weet,  aanleiding om toch eens een paar afleveringen te bekijken. Deze keer: “Wááááát!? Volg jij The Vampire Diaries niet!?”

Te zien | Seizoen vier gaat in de VS op 11 oktober van start. In Nederland verschijnt seizoen drie op 17 oktober op dvd.

Waar ging het ook alweer over? | Elena is een doodgewoon meisje – denkt ze. Maar dan wel een meisje dat op de een of andere manier onweerstaanbaar is voor de twee vampierbroers Stefan en Damon. En dan blijkt ze ook nog eens een doppelgänger te hebben, de gevaarlijke Katherine, die al vijfhonderd jaar als vampier rondloopt. Het zal niemand verbazen dat er ook nog heksen en weerwolven in het spel  blijken te zijn. Kom maar op met de verwikkelingen!

Wat maakt het zo verslavend? | Carrie Reisler van The A.V. Club beschreef The Vampire Diaries ooit als de serie die drie surprise stabbings in één doorsnee-aflevering kan hebben. Hier niet de eindeloze verlangende blikken uit TWILIGHT, maar verraad, passie en andere verwikkelingen in moordend tempo. mt_ignore: Vampire diaries carolineNiemand is veilig en je weet nooit wie werkelijk te vertrouwen is. Doorklikken naar de volgende aflevering is maar al te verleidelijk.

Leukste personage | Zonder enige twijfel: Caroline, die begon als oppervlakkig standaardblondje maar zich heeft ontwikkeld tot een van de meest bad-ass personages.

Meest irritante personage | Heks Bonnie werkt veel kijkers op de zenuwen, vooral omdat haar krachten vaak als deus ex machina worden gebruikt. Zelf houden we het op Stefan. In de flashbacks naar de tijd dat hij nog slecht was is hij wel te mt_ignore: Vampire diaries bonniepruimen, maar vooral de seizoen-1 versie is doodsaai en schijnheilig.

Zapservice | Skip in ieder geval de eerste vijf afleveringen. Pas met aflevering zes, Lost Girls, kwam de serie echt op gang. Seizoen twee is van begin tot einde de moeite waard, met de ene plottwist na de andere en twee fantastische baddies: Katherine en oervampier Klaus. Seizoen drie zakt in het midden wat in, maar de eerste drie afleveringen en de laatste twee geven een goede indruk.

Uitspraak die altijd bijval krijgt | “Ik heb echt geen idee mt_ignore: Vampire diaries alaric-and-damonhoe de schrijvers zich hier nog uit gaan schrijven.”

Controversiële mening | “De serie zou veel beter zijn als ze die hele liefdesdriehoek lieten vallen. De bromance tussen Damon en Alaric alleen is al veel boeiender dan wie Elena eindelijk gaat kiezen.”

Pseudo-intellectueel dieper inzicht | “The Vampire Diaries is over het algemeen niet subtiel te noemen, maar de vampirisme-als-homosexualiteit metafoor hebben ze met Caroline’s vader veel beter en subtieler uitgewerkt dan in True Blood met dat voortdurende God Hates Fangs.”

Drankspelletje! | Als je een slok neemt elke keer als Damon iets raars doet met zijn ogen en/of wenkbrauwen ben je vrij snel teut. Eén shotje extra als de aflevering een feest of een flashback bevat, en als Alaric doodgaat (ja, dat gebeurt regelmatig)!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!