7243 gr_Hellraiser-Revelations
7243 gr_Hellraiser-Revelations
Nieuws
14 oktober 2012

Deze week op dvd en blu-ray

7243 gr_Hellraiser-RevelationsHet regent pijpestelen de komende dagen. Een prima excuus om lekker binnen te blijven en een filmpje te kijken. Keuze genoeg deze week, want er verschenen maar liefst vijf nieuwe genrereleases.

HELLRAISER: REVELATIONS (10 oktober, eOne) is alweer het negende deel in de HELLRAISER-serie. Pinhead is wederom van de partij, maar wordt deze keer niet gespeeld door Doug Bradley. Hij bedankte voor de eer “after reading the script and giving it due consideration”. Dat Doug er geen brood meer in zag, is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat REVELATIONS een zogenaamde ashcan copy is, een film die enkel en alleen gemaakt wordt om ervoor te zorgen dat de producenten de rechten niet verliezen. Iedere horrorfan die een beetje het filmnieuws op internet volgt weet inmiddels dat de film universeel werd afgebrand. Ook Clive Barker had er geen goed woord voor over. “If they claim its from the mind of Clive Barker, it’s a lie. It’s not even from my butt-hole.” Maar zien is geloven en of HELLRAISER: REVELATIONS inderdaad zo beroerd is als beweerd wordt, kun je binnenkort lezen in de recensie van Constant Hoogenbosch.

Deze week kwam er nog een vervolg uit: STARSHIP TROOPERS: INVASION (10 oktober, Sony). Het vierde deel alweer en net als HELLRAISER: REVELATIONS opmerkelijk, maar gelukkig wel om totaal andere redenen. ST: INVASION werd namelijk helemaal met de computer geanimeerd en geregisseerd door Shinji Aramaki, bekend van o.a APPLESEED. Dat klinkt veelbelovend. Recensent Julius Koetsier zal ons volgende week laten weten of die belofte ook wordt waargemaakt.

Liefhebbers van anime komen deze week goed aan hun trekken want naast ST: INVASIONS verscheen tevens JOURNEY TO AGARTHA (9 oktober, FilmFreak ). De film draaide dit jaar onder de meer poëtische titel CHILDREN WHO CHASE LOST VOICES FROM DEEP BELOW op het Imagine Film Festival. Asuna waagt zich samen met haar docent Mr. Morisaki en de mysterieuze jongen Shin in de verborgen onderwereld van Agartha, waar de magische Quetzalcuatls waken over de mensen die net gestorven zijn.

DARK SHADOWS (10 oktober, Warner) is Tim Burtons filmversie van de gelijknamige gotische soapserie die werd uitgezonden van 1966 tot 1971. Vampier Barabas Collins, gespeeld door Johnny Depp, wordt na twee eeuwen onder de grond gelegen te hebben begin jaren zeventig per ongeluk weer opgegraven. “DARK SHADOWS is met zijn excentrieke personages en barokke vormgeving vintage Burton”, schreef recensent Phil van Tongeren ten tijde van de bioscooprelease, maar “humor, horror en melodrama smelten niet samen tot een geheel dat meer is dan de som der delen.”

Tenslotte CHERNOBYL DIARIES (10 oktober, eOne). Onder begeleiding van gids Uri brengt een aantal toeristen een bezoekje aan Prypjat, een uitgestorven stadje waar vroeger de mensen woonden die in Tjernobyl werkten. Dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden, die al snel beginnen met een busje dat niet wil starten. Recensent Marjan Westbroek: “Mooie, sfeervolle beelden van leegstaande flatgebouwen met begroeiing aan binnen- en buitenkant zorgen voor een unheimisch gevoel.” Marjans volledige recensie kun je hier lezen.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!