legend-of-korra groot
legend-of-korra groot
Bluf-TV
7 juli 2014

Bluf-TV: The Legend of Korra

legend-of-korra grootBLUF-TV | Hopeloos, de discussie op feesten en partijen over al die fantastische televisieseries die je gevolgd móet hebben. Wie kan dat allemaal nog bijhouden? Bluf-TV is de redding op elk Nerdfest en, wie weet, aanleiding om toch eens een paar afleveringen te bekijken. Deze keer: “Wááááát!? Volg jij The Legend of Korra niet!?”

Te zien | In Amerika is seizoen 3 net van start gegaan. In Nederland is de serie te zien op Nickelodeon.

Waar ging het ook alweer over? | In één woord: bending. Bending is de kunst van de manipulatie der elementen (lucht, water, aarde en vuur). Korra is een zogeheten avatar: per generatie is er één avatar die de balans in de wereld moet behouden. Deze avatar is ook de enige persoon die alle vier de elementen kan beheersen – ‘normale’ mensen houden het op maximaal één. Zij wordt in haar missie bijgestaan door haar vrienden. The Legend of Korra is het vervolg op Avatar: The last Airbender. Dat was ook een heel goede serie, maar Korra slaat duidelijk haar eigen weg in en de serie kan onafhankelijk worden bekeken.

Wat maakt het zo verslavend? | Naast de verhaallijnen die steeds weer anders zijn en blijven boeien, zijn de gevechten de hoofdattractie: prachtig gechoreografeerd en geanimeerd. De vijanden zijn altijd goed uitgewerkt en het is een genot om Korra te volgen terwijl ze volwassener wordt.

Leukste personage | Moeilijk kiezen. De neiging is groot om dan maar voor een licht a-typisch personage te gaan: de wereld waarin The Legend of Korra zich afspeelt. Vooral de verschillende dieren zijn heel creatief verzonnen en bijna altijd combinaties van bestaande dieren, zoals de ijsbeerhond waarmee Korra rondreist. Als we moeten kiezen uit echte personages, dan steelt Varrick uit het tweede seizoen de show. Hij is duidelijk gebaseerd op de excentrieke filmproducent Howard Hughes.

Meest irritante personage | Raar genoeg ons hoofdpersonage: Korra. Dit vooral omdat ze zich nog wel eens als een echte tiener kan gedragen en al haar problemen bovendien met geweld probeert op te lossen. Het is duidelijk dat ze nog veel moet leren. Maar dat is tegelijk ook de kracht van de serie. Hoewel ze vaak roekeloos is en zich regelmatig uit de tent laat lokken, leert Korra langzaam maar zeker toch wat het betekent om de avatar te zijn.

Zapservice | In het tweede seizoen zit een op zichzelf staande dubbelaflevering, maar voor de rest staat iedere aflevering in dienst van de grotere verhaallijn van dat seizoen. The Legend of Korra is daardoor een serie die je eigenlijk van begin tot eind moet zien. Gelukkig tellen de eerste twee seizoenen maar respectievelijk twaalf en veertien afleveringen van twintig minuten lang, dus je bent zo bij.

Uitspraak die altijd bijval krijgt | “Weet je wat jammer is? Dat ze nog nooit een avatar-film hebben gemaakt!”

Controversiële mening | “Één ding kunnen de makers van The Legend of Korra niet: finales schrijven”.

Pseudo-intellectueel dieper inzicht | Korra gaat in de kern over de klassenstrijd tussen de haves (benders) en have-nots (niet-benders). Het is dus geen strijd tussen goed en kwaad, maar het gevolg van maatschappelijke spanningen die voortkomen uit ongelijkheid. Net als het echte leven kent ook The Legend of Korra geen goed en kwaad in absolute zin.

Drankspelletje | Een simpel spelletje voor ieder seizoen is: kies een element. Zodra een personage dat element gebruikt: neem een slok. Wees wel gewaarschuwd; vuur is het favoriete element van Korra en tijdens vechtscènes zal je soms redelijk wat moet drinken.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!