Beeldbuis
19 december 2015

Thuisbios, week 51

we are still here KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week een ode aan Lucio Fulci, een zombie-apocalypse en de nieuwe film van Tarsem Singh.

In de horrorfilm WE ARE STILL HERE verhuizen Paul (Andrew Sensenig) en Anne (Barbara Crampton) naar het platteland nadat hun tienerzoon is omgekomen bij een auto-ongeluk. Veel kans om hun leven weer op te pakken krijgen ze niet. De dozen zijn nog niet uitgepakt of er gebeuren mysterieuze dingen in hun nieuwe onderkomen. Met hulp van hun vrienden May (Lisa Marie) en Jacob (Larry Fessenden) komen ze erachter dat er een kwaadaardige kracht aanwezig is in het huis en de bewoners van het nabij gelegen dorp een duister geheim met zich meedragen. WE ARE STILL HERE is het regiedebuut van producent Ted Geoghegan (THE ABC’S OF DEATH 2), die zich naar eigen zeggen heeft laten inspireren door de films van Lucio Fulci. “Fraaie cinematografie van verlaten sneeuwlandschappen en subtiel sounddesign zorgen voor een naargeestige sfeer die uiteindelijk uitmondt in een bloedige geweldseruptie waar menig gorehound van zal watertanden”, aldus recensent Henry Kuipers. Zijn volledige recensie kan hier je lezen. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 15 december (Première TV Distribution).

Liefhebbers van splatter komen ook aan hun trekken met WYRMWOOD (Kiah Roache-Turner). Het leventje van huisvader Barry wordt danig op z’n kop gezet wanneer er een zombie-apocalypse uitbreekt. Tot overmaat van ramp wordt tevens zijn zus ontvoerd door een bende paramilitairen, die haar meenemen naar een gruwelijk medisch laboratorium alwaar een psychotische doctor krankzinnige experimenteren uitvoert. De recensie van Thierry Verhoeven kan je binnenkort lezen op onze website. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 16 december ( (Just Entertainment).

“Het is even wennen”, schreef recensent Marjan Westbroek over SELF/LESS, de nieuwe film van Tarsem Singh. De edelkitsch uit THE CELL, THE FALL en IMMORTALS is in geen velden of wegen te bekennen en wat overblijft is een doorsnee scifi-actiefilm. De doodzieke zakenman Damian (Ben Kingsley) laat zijn bewustzijn overplaatsen naar een gezond jong lichaam (Ryan Reynolds). De procedure heeft echter onverwachte bijeffecten. “Kon Singh in zijn eerdere films nog beschuldigd worden van style over substance, nu is dus ook die stijl ver te zoeken […] SELF/LESS is helaas spanningsloos, verrassingsloos en richtingloos.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 16 december (One).

19 december 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!