shallows
shallows
Beeldbuis
25 december 2016

Thuisbios, week 51

shallowsKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week heeft een haai het voorzien op booty en laten we het licht liever aan.

In THE SHALLOWS wordt de Texaanse studente geneeskunde Nancy (Blake Lively) tijdens het surfen in een paradijselijke baai, aangevallen door een witte haai. Ze weet te ontkomen maar komt vast te zitten op een rots in de branding, alwaar ze nauwlettend in de gaten gehouden wordt door haar aanvaller. Het strand is op nog geen tweehonderd meter afstand maar ontsnappen lijkt onmogelijk. Niet de haai, maar vooral Blake Lively’s booty speelt in THE SHALLLOWS een grote rol, schrijft recensent George Vermij “[Regisseur Jaume Collet-Serra] dwingt de schaars gekleedde heldin in allerlei benarde situaties die op ‘functionele’ wijze haar lichaam onthullen.” Maar wat vooral het probleem is, is “dat de film, net als Nancy, vastzit tussen de wal van pulp en het schip van de serieuzere natuurhorror.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 21 december (Sony Pictures).

De horrorthriller LIGHTS OUT van debuterend regisseur David F. Sandberg is gebaseerd op diens korte film met dezelfde titel uit 2013. Volgens recensent Barend de Voogd had hij het beter bij die korte versie van drie minuten kunnen laten. “Soms werkt het even – vooral in de openingsscène die vrijwel exact de korte film kopieert – maar uiteindelijk is LIGHTS OUT niet meer dan een compendium van clichés.” Rebecca en haar broertje Martin dachten hun kinderangsten achter zich gelaten te hebben, maar de angstaanjagende entiteit – die verscheen zodra het licht uitging – is terug en blijkt geen fantasie. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 21 december (Warner Bros.).

Vanaf deze week te zien op Netflix: CHAPPIE (Neil Blomkamp, 2015), de sciencefictionthriller AIR (Christian Cantamessa, 2016) en de Argentijnse sciencefictionfantasy DAEMONIUM: UNDERGROUND SOLDIER (Pablo Parés, 2015) over een alternatief universum waarin magie en techniek en mensen en demonen naast elkaar bestaan. De film was dit jaar te zien op het Brussels International Fantastic Film Festival. “DAEMONIUM is een verbijsterende mash-up van gekke tovenaars, levensgevaarlijke androïden, moordgrieten in strakke pakjes en apocalyptische anarchie.”

Save

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!