kubo
kubo
Beeldbuis
30 januari 2017

Thuisbios, week 5

kuboKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week: twee fantasierijke familiefilms over bijzondere kinderen.

De Oscar-genomineerde animatiefilm KUBO AND THE TWO STRINGS werd gemaakt door animatiestudio Laika, die eerder puikwerk afleverde met CORALINE, PARANORMAN en THE BOXTROLLS. Het Japanse jongetje Kubo gaat, geholpen door een magische aap en een vergeetachtige insect, ingesproken door respectievelijk Charlize Theron en Matthew McConaughey, op zoek naar een magisch harnas dat ooit werd gedragen door zijn overleden vader. KUBO lijkt aanvankelijk de zoveelste film die slaafs Joseph Campbells theorie over The Hero’s Journey herkauwt, maar volgens recensent Theodoor Steen hebben de filmmakers een paar troeven achter de hand waardoor de film zich positief onderscheidt van de gemiddelde Disney film. “KUBO AND THE TWO STRINGS geeft de dood van personages, vriend of vijand, een duidelijke en belangrijke plaats in de plot en praat over de gevolgen van hun dood. […] Personages krijgen in dit sprookje het geluk dat ze verdienen, ook zonder lang te leven. […] De dood is gewoon de dood in KUBO AND THE TWO STRINGS. En dat is helemaal niet zo erg, blijkt, want verhalen en rituelen bieden troost.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 1 februari (Universal Pictures).

In MISS PEREGRINE’S HOME FOR PECULIAR CHILDEREN (Tim Burton) ontdekt tiener Jake, gespeeld door Asa Butterfield (HUGO, ENDER’S GAME) dat het weeshuis voor kinderen met bijzondere gaven uit de verhalen van zijn opa (Terence Stamp), nog steeds bestaat in een tijdlus. In het weeshuis, geleid door Miss Peregrine (Eva Green), ontmoet hij de weeshuisgenootjes van opa die al zestig jaar dezelfde dag meemaken. “Zo opvallend als hun gaven zijn, zo onopmerkelijk zijn hun persoonlijkheden”, schreef recensent Julius Koetsier. Toch is MISS PEREGRINE in stilistisch opzicht één van Tim Burtons sterkste films van de afgelopen jaren. “Burton is één van de weinige regisseurs die 3D soms op interessante wijze weet in te zetten.” De volledige recensie van Julius lees je hier. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 1 februari (20th Century Fox).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!