terminatorgenisys
terminatorgenisys
Beeldbuis
15 november 2015

Thuisbios, week 46

terminatorgenisysKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week tijdreizen voor gevorderden.

TERMINATOR: GENISYS is, net als in 2009 STAR TREK, een vervolg en een reboot in één. Op vernuftige wijze is aan het oorspronkelijke verhaal een soort alternatieve tijdlijn toegevoegd waardoor men de gebeurtenissen in TERMINATOR (1984) en TERMINATOR 2: JUDGEMENT DAY (1991) erkent en tegelijkertijd schoon schip maakt.  Wanneer de menselijke rebellen in het jaar 2029 de oorlog tegen het boosaardige A.I.-netwerk Skynet dreigen te winnen, stuurt Skynet een terminator (Brett Azar met het gezicht van Arnold Schwarzenegger) terug in de tijd, naar 1984, om de moeder (Emilia Clarke) van rebellenleider John Connor (Jason Clarke) een kopje kleiner te maken voordat John geboren wordt. Connor stuurt zijn meest trouwe soldaat Kyle Reese (Jai Courtney) achter de terminator aan. Eenmaal aangekomen in 1984 verloopt alles anders dan Kyle had verwacht. Zo blijkt moeder Connor al sinds haar negende te worden opgevoed door een terminator (Arnold Schwarzengger) en al behoorlijk voorbereid te zijn op de komst van meer tijdreizigers met boze bedoelingen (o.a. Byung-hun Lee).

“Scenaristen Laeta Kalogridis en Patrick Lussier laten het verhaal in no-time (pun intended) ontsporen in “wibbly wobbly timey wimey… stuff”, om maar eens een andere bekende tijdreiziger te citeren”, schreef recensent Barend de Voogd. Hun onvermogen proberen ze verbergen door er een grap van te maken. “Onzin blijft het. En totaal niet-spannende onzin, bovendien. Hoe lang kun je reizen van 2029, naar 1984, naar 2017, en zelfs naar 1973 en 2014, zonder op BACK TO THE FUTURE te gaan lijken?” En ook van de acteurs was Barend niet erg onder de indruk. “[Emilia Clarke] zou waarschijnlijk al in huilen uitbarsten als Linda Hamilton haar een hand zou willen geven.” Barends volledige recensie lees je hier. Te koop en te huur op dvd, blu-ray, 3D bluray en VOD vanaf 11 september (Universal).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!