nieuws the amazing spider-man 2
nieuws the amazing spider-man 2
Beeldbuis
23 augustus 2014

Thuisbios, week 34

nieuws the amazing spider-man 2 KOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week; geanimeerde en live-action superhelden, found footage horror in een kerk en vrijgezellenhorror in een afgelegen huis.

Liefhebbers van geanimeerde superhelden kunnen hun lol op deze week. Er verschenen maar liefst twee nieuwe DC Universe Animated Original Movies; SON OF BATMAN en BATMAN: ASSAULT ON ARKHAM. In SON trekt Batman met zijn zoon ten strijde tegen superschurk Deathstroke. In ASSAULT krijgt de Suicide Squad, bestaande uit Killer Frost, King Shark, Black Spider, Captain Boomerang, Deadhot, KGBeast en Harley Quinn, de opdracht om in te breken in krankzinnigengesticht Arkham en The Riddler om te leggen terwijl Batman een aanslag van de Joker probeert te verijdelen. Onze extra lange super-double-animation recensie van deze twee Batman titels lees je begin volgende week. Te huur en te koop vanaf 19 augustus (Warner Bros.)

Meer superhelden en superschurken, maar dan in live-action, in THE AMAZING SPIDER-MAN 2. In deze tweede spinnenmanfilm van regisseur Marc Webb ligt de nadruk op de relaties tussen de personages en dan met name de romance tussen Peter Parker (Andrew Garfield) en Gwen Stacy (Emma Stone). “De schurken spelen tweede viool. En nog behoorlijk vals ook”, schreef recensent en comicliefhebber Michael Minneboo. “Electro slaat een modderfiguur” en “Rhino heeft een kleine rol in het geheel en is vooral een voorzetje voor de Sinister Six-film die eraan zit te komen.” De plotlijn met Harry Osborn, die ongetwijfeld zal terugkeren in deel drie, voelt als een herhalingsoefening. “We hebben het allemaal al in Raimi’s Spider-Man-films gezien.” Te huur en te koop vanaf 19 augustus (Sony).

Ook de found footage horrorfilm THE BORDERLANDS heeft op het eerste gezicht veel weg van een herhalingsoefening. Een onderzoeksteam reist in opdracht van Vaticaanstad af naar een afgelegen kerk op het Engelse platteland om te onderzoeken of de berichten over paranormale activiteiten op waarheid berusten. De trailer ziet er echter best aardig uit en ook de recensies zijn overwegend positief. Of wij het hier mee eens zijn, kan je binnenkort lezen op onze website. Te huur, VOD en te koop vanaf 19 augustus (A-film)

Nog een herhalingsoefening. In DERANGED wordt een vrijgezellenfeestje in een afgelegen huis in de binnenlanden van Spanje ruw verstoord door een moordenaar. Over deze film kan ik weinig positiefs vinden op het internet. Een gemiddelde van 3,1 op IMDb en in één van de wat minder negatieve recensies werd de film als volgt omschreven: “Imagine Jar-Jar Binks with a Brazilian accent. Now make him a sexy human female. Give him an axe and some cheeseball dialogue. Roll it in glitter to up the camp. Now you’ve got DERANGED.” Mesa sayin skip dis one. Te koop vanaf 19 augustus (JustBridge).

23 augustus 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!