47-ronin-cover-1
47-ronin-cover-1
Beeldbuis
27 juli 2014

Thuisbios, week 30

47-ronin-cover-1 KOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week; drie horrorfilms of 47 samoerai voor de prijs van één.

Onder de noemer Box of Horror brengt distributeur JustBridge met enige regelmaat bundels uit met drie films die niets gemeen hebben, behalve dat het horrorfilms zijn. Er zijn meer distributeurs die hun titels op vergelijkbare wijze opnieuw verpakken en nogmaals aan de man proberen te brengen. Helaas zit in dergelijke verzamelboxen meestal weinig soeps, een uitzondering daargelaten. Dat geldt zo te zien ook voor Box of Horror Vol. 10. De drie titels in deze box, PUNISHMENT (2012), JEKYLL + HIDE (2006) en THE HOWLING REBORN (2011) zeiden mij in ieder geval niets. De eerste film is een slasher over kamperende studenten die eerder werd uitgebracht onder de titels DOWN THE ROAD en NOBOBY GETS OUT ALIVE. JEKYLL + HIDE is de zoveelste verfilming – de teller staat geloof ik inmiddels op dertig – van het boek van Robert Louis Stevenson en wat de THE HOWLING REBORN (2011) is, laat zich raden. Te koop vanaf 22 juli (JustBridge).

47 RONIN, de Amerikaanse verfilming van de Japanse legende over 47 samoerai zonder meester met o.a. Kenau Reeves, was volgens veel critici en filmliefhebbers ook geen goed idee. Recensent Barend de Voogd oordeelde milder. Zo is er de Japanse cast die de film nog enigszins redt en “gelukkig verzekert het enorme budget de film wel van mooie decors en weten Rinsch en cameraman John Mathieson (GLADIATOR, X-MEN: FIRST CLASS) er nog een tamelijk onderhoudende tweede helft uit te slepen”. Zijn eindoordeel: 2,5 skull en “veel minder irritant dan MAN WITH THE IRON FISTS“. Te huur van 22 juli en te koop vanaf 30 juli (Universal).

27 juli 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!