extinction
extinction
Beeldbuis
7 juni 2015

Thuisbios, week 23

extinction KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week twee dolle avonturen in het bos.

Zo vlak voor de bioscooprelease van JURASSIC WORLD proberen Nederlandse distributeurs een graantje mee te pikken door goedkoop gemaakte dinofilms op dvd, blu-ray en VOD uit te brengen. Vorige week berichtte ik al over JURASSIC CITY a.k.a. JURASSIC LOCKDOWN, met ontsnapte dino’s in een zwaarbewaakte gevangenis. Deze week verscheen EXTINCTION : JURASSIC PREDATORS a.ka. THE EXPEDITION, een fake found footage horrorthriller over wetenschappers die onder leiding van professor John Howson het Amazone-regenwoud intrekken om bedreigde diersoorten te bestuderen. Ze ontdekken dat de dinosauriërs allesbehalve uitgestorven zijn. “There is no more adventure here, this is nothing but survival”, aldus de professor in de trailer. Voor degenen die nog niet zijn uitgekeken op fake found footage. Te koop op dvd vanaf 4 juni (Source1media).

In de muzikale sprookjes-mash-up INTO THE WOODS zijn de bakker (James Corden) en zijn vrouw (Emily Blunt) vervloekt door een heks (Meryl Streep) en kunnen daardoor geen kinderen krijgen. Om de vloek op te heffen moeten ze vier voorwerpen bemachtigen: een cape zo rood als bloed, een koe zo wit als melk, haar zo geel als mais en een muiltje zo puur als goud. Tijdens hun zoektocht in het bos komen ze o.a. Assepoester, Roodkapje en Sjaak (van de bonestaak) tegen. Gebaseerd op de gelijknamige musical van Stephen Sondheim (West Side Story, Sweeney Todd). Eerdere pogingen om de musical te verfilmen in de jaren negentig, door o.a. Penny Marshall in samenwerking met de Jim Henson Workshop, liepen op niets uit. Het project werd uiteindelijk uit development hell getrokken door ex-choreograaf en regisseur Rob Marshall (PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES). Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 2 juni (Disney).

7 juni 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!