willow creek dvd cover
willow creek dvd cover
Beeldbuis
11 januari 2015

Thuisbios, week 2

willow creek dvd cover KOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week een fake found footage horrorthriller over een yeti.

WILLOW CREEK komt uit de koker van stand-up comedian/acteur Bob Goldthwait. Hij is hier waarschijnlijk vooral bekend vanwege zijn rol als cadet Zed McClunk – een enigszins psychisch getroebleerde man met een hoge stem – in POLICE ACADEMY 2 t/m 4. Daarnaast is hij een veel gevraagd stemacteur. Hij verzorgde o.a. de stem van de demon Pain in de Disney tekenfilm HERCULES. Minder bekend is dat hij sinds 1991 ook behoorlijk wat tv-series en films regisseerde, voornamelijk komedie. De fake found footage film WILLOW CREEK is zijn eerste horrorfilm.

In WILLOW CREEK reizen Jim Kessel en zijn vriendin naar het gelijknamige plaatsje om een documentaire te maken over Bigfoot die daar in de buurt in 1967 door de Patterson-Grimlin expeditie gespot en gefilmd zou zijn. Deze opnamen bestaan, zoals een beetje horrorfan wel weet, echt en Patterson en Grimlin hebben tot aan hun dood volgehouden dat het wezen in hun film wel degelijk bestaat en geen man is in een kostuum. Goldthwait is naar eigen zeggen al jaren enorm gefascineerd door de verhalen over Bigfoot. Of hij er in geslaagd om een spannende fake found footage af te leveren lees je binnenkort in de recensie van Henry Kuipers. Te koop, te huur en VOD vanaf 5 januari (TDM).

11 januari 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!