exorcist-alt1
exorcist-alt1
TGIF
24 mei 2013

Thank God It’s Friday 24 mei

exorcist-alt1Het is de week van STAR TREK INTO DARKNESS, daar viel niet aan te ontkomen. Maar geen zorgen als je geen Trekkie bent: je vindt hier ook allerhande andere linkjes om je het regenachtige weekend door te helpen!

POSTERS | De poster links had de officiële poster van THE EXORCIST kunnen zijn – ik vind hem eigenlijk intrigerender dan wat er uiteindelijk gekozen is. Hier nog veel meer vroege versies van posters voor bekende films.

CTHULHU | Ik weet dat ik het vrijwel elke week zeg, maar LEGO is gewoon tof. Vooral deze LEGO.

TOEKOMSTMUZIEK | Deze prachtige infographic – te groot om hier te plakken – laat zien wat films allemaal voor onze toekomst hebben voorspeld. Jongens, nog maar 2 jaar tot robotische politieagenten!

STAR TREK | Dan heb ik daar de perfecte overgang naar de grote hoeveelheid Trek-links, want Peter Weller zit in de nieuwe film van J.J. Abrams. Hij blijkt in dit interview (dat wel SPOILERS bevat, dus klikken op eigen risico) charmant, intelligent en zelfs een beetje schattig: zelfs Robocop vindt het eng om zijn dissertatie te verdedigen! Over spoilers gesproken (en wie ze volledig wil vermijden komt terug naar deze post als hij of zij STAR TREK INTO DARKNESS heeft gezien): is de identiteit van het personage van Cumberbatch een spoiler alleen maar omdat J.J. het zegt? Devin Faraci vindt het in ieder geval onzin om er mysterieus over te doen. Lijstjes over de film zijn er ook al gemaakt, zowel voor als tegen. En dan is er nog de hele controverse over Alice Eve in haar ondergoed. Ik vind het eerlijk gezegd weinig meer dan een zucht waard. Kom op J.J., de kijkers die naar de bioscoop zouden komen enkel voor een stel borsten in BH, kwamen toch al. Ach, de discussie (pro-ondergoed, contra-ondergoed … wacht) heeft de Cumberbitches in ieder geval nieuwe porno opgeleverd. Felicia Day heeft een serieuzere klacht over het gebrek aan sterke vrouwen in de film, vooral ook omdat de Star Trek-franchise het in het verleden een stuk beter heeft gedaan. En om op een vrolijke noot te eindigen: doe de Star Trek-shake!

SNEL EN WOEST | Gelukkig zijn er ook franchises die je minder serieus mag nemen. Als je mij als natuurkundige had gevraagd of het slepen van de kluis in FAST FIVE kon, was mijn antwoord “Hahahahahaha. Nee.” geweest. De natuurkundige bij Vulture ging daadwerkelijk over de vraag aan het rekenen. Spoiler: het antwoord komt neer op “Hahahaha. Nee.” Of, zoals hij het verwoordt, “In conclusion, movies are fake.” De mensen van Honest Trailers hebben er ook wat over te zeggen:

SEQUELITIS | FAST FIVE komt ook voor op deze lijst van Pajiba met franchises die er onverwacht weer bovenop krabbelden na slechte sequels. Ik hoop persoonlijk dat we nog veel meer homo-erotische spanning tussen Vin Diesel en The Rock te zien krijgen.

MARVEL | Dat krijg je als je de rechten op je personages fragmenteert: het lijkt erop dat twee verschillende versies van supersnelle superheld Quicksilver (zoon van Magneto) in de nieuwe X-MEN en in de nieuwe AVENGERS te zien zullen zijn.

action

DOOD VAN A TOT Z | Franchising gaat soms wel erg ver. Zo is er nu van THE ABC’S OF DEATH een … kinderboek?

STALEN MAN | Een man vond een exemplaar van de comic waar Superman voor het eerst in verscheen, Action Comics #1 (cover hier rechts), in z’n muur. De buit? Nog onbekend, maar de veiling is al tot 80.000 dollar opgelopen. Buzzfeed ontleedt de nieuwe trailer van MAN OF STEEL in 26 .gifjes. Conan O’Brien doet een perfecte parodie op een übernerd in zijn woede over de emo-baard van Superman in een eerdere MAN OF STEEL-trailer – maar is kennelijk niet fan genoeg om de geanimeerde Justice Leagueserie te hebben gekeken! Ten slotte heeft io9 een verzameling concept art gevonden voor het script dat J.J. Abrams (hebben we hem weer) ooit voor een nieuwe Supermanfilm schreef. Volgens het leuke boek over Supes dat ik net uit heb, had dat script als twist (want bij Abrams moet er een twist) dat Lex Luthor ook van Krypton kwam, dus ik ben niet echt droevig dat die versie het grote scherm nooit heeft gehaald.

FREDDY KRUEGER | Wie wil zich nou niet kleden als de nachtmerrieman?

VETES | Vorige week had ik het over de Doctor Who en STAR WARS-fans die met elkaar slaags raakten in Engeland. Deze week verzamelde Flavorwire zeven bekende vetes tussen verschillende groepen fans – en het blijkt dat beide groepen meer traditionele tegenstanders hebben!

STAN LEE | Awh.

CHRISTOPHER LEE | Wisten jullie dat de acteur ook metal maakt? Zijn nieuwe album – met een hilarische cover – komt 27 mei uit.

TELEVISIE | Ik had vorige week al een flink aantal trailer voor nieuwe series, maar Den of Geek zet hier wel 18 nieuwe series op een rij! Mij lijkt Believe wel intrigerend – ondanks de aanwezigheid van, jawel, J.J. Abrams, die kennelijk nooit slaapt – vooral omdat het een creatie is van Alfonso Cuarón.

Dat was het weer voor deze week! Suggesties voor komende edities kunnen gemaild of getweet naar @HedintheCloud. Prettig weekend!

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!