evil-dead-wedding
evil-dead-wedding
TGIF
3 januari 2013

Thank God It’s Friday 3 januari

evil-dead-weddingKennelijk moest het internet nog bijkomen van de Nieuwjaarskater deze week, want het was rustig. We hebben toch wat leuke links bij elkaar weten te rapen om je het weekend door te helpen. 

Taart| Wat dacht je van trouwen in stijl met de EVIL DEAD taart hier links? Of ben je meer een sci-fi fan?

Posters | Deze mooie posters werden een paar weken geleden geveild. Lot 17, een van de KING KONG posters, werd voor 17.000 dollar verkocht!  

Tabé 2012| Veel lijstjes deze week. Zo verzamelde Pajiba de 10 meest bitchy quotes uit hun filmrecensies van het afgelopen jaar. Bad-Ass Digest had ook veel toplijstje, o.a. de horror top 10 van Brian Collins. De lijst van FILM CRIT HULK is ook de moeite waard, mits je tegen all-caps kan. De medewerkers van The Alamo Drafthouse stelden ook een top 10 samen. En Cineville heeft heel veel gifjes op een rij.

Sci-Fi | Dan nog een laatste lijstje: deze  dertien slechte-maar-stiekem-toch-wel-leuke sciencefictionfilms zullen waarschijnlijk niet op de Schokkend Nieuws top 100 eindigen. En hier nog een leuk T-shirt voor 1 van de 13!

Gollum | Eigenlijk is het vreemd dat deze rap-battle niet al veeeeel eerder is gemaakt: Gollum vs…. Smeagol!

 

Twin Peaks | Zou het kunnen? Zou de serie na twintig jaar toch nog worden voortgezet?

mt_ignore:pixarfuture3Pixar | De animatiestudio wenste filmblogs een goed nieuw jaar met wat concept art voor komende films. Vooral de Dia de los Muertos film die in 2016 uitkomt intrigeert (zie links).

Mythologie | Niet film-gerelateerd, maar wel leuk voor degenen die de soapperikelen van de Griekse goden graag volgen: in deze mooie infographic alle affaires en kinderen van Zeus.

Tarantino | Net als vorige week was er veel Tarantinonieuws. Wie niet kan wachten tot DJANGO UNCHAINED eindelijk hier uitkomt kan alvast zijn of haar eigen versie maken met deze action figures. In het filmpje op deze pagina kun je vanaf minuut 5 horen wat QT vond van PROMETHEUS, en in dit filmpje zijn alle popcultuurreferenties uit de films van Tarantino (inclusief TRUE ROMANCE) achter elkaar geplakt – in chronologische volgorde.

{collegehumor}6860507{/collegehumor}

Alien | Een facehugger geheel van dierenbotjes gemaakt. En fans zullen dit T-shirt wellicht ook op prijs kunnen stellen!

Looper | Rian Johnson schreef al in 2002 het script voor een korte film die wel heel veel overeenkomsten vertoont met wat er tien jaar later op het grote scherm verscheen (pdf).

Criterion | Tenslotte: kun je mee helpen raden welke Criterion-releases we in 2013 tegemoet kunnen zien? Het plaatje hieronder zit vol met hints! Eraserhead lijkt in ieder geval al een mogelijkheid, gezien de man met een gum als hoofd. 

mt_ignore:Criterion

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!