tos
tos
TGIF
28 december 2012

Thank God It’s Friday 28 december 2012

tosWellicht iets minder het vrijdagmiddaggevoel in deze kerstweek, maar dat betekent niet dat Schokkend Nieuws geen leuke linkjes voor je weekend heeft! Dit keer Star Trek, Tarantino, superhelden en nog veel meer.

Star Trek| Om te beginnen met de meest iconische sci-fi-serie: in deze post een selectie van de meest vreemde en/of sexy kostuums uit de originele Star Trek. Aan welk kostuum heb jij de mooiste jeugdherinneringen? En er is verontrustend nieuws: William Shatner, Captain Kirk himself, heeft een goatee. Betekent dit dat we in een duistere tijdlijn zijn beland?

Star Wars | Dit is al van een paar weken geleden, maar wisten jullie dat een petitie aan het Witte Huis om per 2016 te beginnen met de constructie van een Death Star 25.000 handtekeningen heeft opgeleverd? Dit houdt in dat er een officieel antwoord moet komen. Een Star Wars-plan was er al, maar of dit plannetje erdoor komt… 

Dan een preview van een zomer vol films… de zomer van 1982, wel te verstaan. Er zitten veel titels tussen die een goede kans maken om in onze top 100 lijst te eindigen!

mt_ignore: lucy-liu

Tarantino | DJANGO UNCHAINED is met de kerst uitgekomen in de VS, dus het internet wordt overspoeld met Tarantino-links. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze gallerij met de vijftien beste .gifs uit Tarantino-films? Tarantino laat ook veel van zichzelf horen. Hij trad in debat met een recensent over een plot-hole in DJANGO UNCHAINED (spoilers, obviously), en spuwde zijn gal over John Ford, en dat is toch de regisseur van heel veel klassieke westerns (STAGECOACH, THE MAN WHO SHOT LIBERTY VALANCE, THE SEARCHERS). Deze site tipt vijf films om te bekijken in afwachting van de nieuwe spaghettiwestern, al vonden we onze eigen selectie in Schokkend Nieuws #99 toch wat creatiever. Tenslotte: Tarantino programmeerde in de New Beverly bioscoop in LA (waarvan hij deels de eigenaar is) een voorprogramma voor zijn nieuwe film. Bekijk vooral die leuke animatiefilm.

Superhelden | Dust films maakte een shot-voor-shot ‘sweded’ versie van de MAN OF STEEL trailer, met een nog indrukwekkendere emo-baard. Pajiba stelde een lijst samen met negen mogelijke opvolgers van Christian Bale. Er staan wat onverwachte keuzes tussen: Jessica Chastain as Kate Kane? Yes please! En hier nog wat mooie Catwoman concept art.Labyrinth| Te laat voor kerst, maar misschien kun je deze oorbellen alsnog aan jezelf cadeau geven.

mt_ignore: drwhocassandraDoctor Who | Wie houdt er nou niet van een alfabetje? En heb je onze laatste Bluf-TV wel gelezen?

Saruman | Christopher Lee heeft een heavy metal kerstalbum uitgebracht. 

Rhetorische vragen| Hier antwoorden op filmtitels. Raad je ze allemaal? 

Tips over leuke dingen die je zelf op het wereldwijde web bent tegengekomen? Laat ze achter in de comments!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!