Miyazaki
Miyazaki
TGIF
8 januari 2016

Thank God It’s Friday, 8 januari

miyazaki

Het is alweer de tweede vrijdag van het jaar, dus je zal je borrel wel nodig hebben. Hier is weer een lading virtuele borrelhapjes! Met deze keer o.a. Hayao Miyazaki, Godzilla, Game of Thrones en (hoe kan het ook anders) STAR WARS.

GAME OF THRONES| Het is officieel: George R.R. Martin krijgt het volgende deel van zijn A Song of Ice and Fire-serie niet af voordat het nieuwe seizoen van Game of Thrones begint. Wat vooral betekent dat wij lezers nu niet meer smug kunnen doen, maar ook gewoon diep geschokt zijn als er weer eens iemand dood gaat. Blijkbaar is het niet zo’n enorme ramp. We mogen er ook niet pissig om zijn, en de meesten zijn dat ook niet. Laat ik deze gouwe ouwe maar weer eens boven water halen. In ander nieuws: Game of Thrones bestaat in de Doctor Who-wereld, dus waarom is de Doctors hoofd nog niet ontploft bij het zien van al die mensen die hij al eens tegengekomen is? Ik vermoed omdat hij niet veel tv kijkt. Tyrion the Imp? Tyrion the Peanut! Iedereen moet ergens beginnen; hier zijn twaalf ‘weird early performances’ van Game of Thrones-acteurs. Wat toch vooral maar weer eens de theorie bewijst dat Jason Samoa niet geboren maar gebeeldhouwd is.

STAR WARS | Ben je al een beetje STAR WARS-moe? Da’s pech, want de links blijven maar komen. Te beginnen met felicitaties aan J.J. Abrams: THE FORCE AWAKENS is AVATAR voorbij gestoomd en is nu ‘the highest-grossing film in US history’! De SoloHanSolofilm gaat ongeveer tien jaar voor de originele film plaatsvinden en Han is een tiener. Laten we hopen dat het gewoon Harrison Ford en een vrachtlading make-up is. Wist je trouwens dat STAR WARS en THE PRINCESS BRIDE in principe dezelfde film zijn? Ik ook niet, maar het werkt wonderwel. Hier is Star Wars-muziek gespeeld op klassieke gitaar! En niemand is zo multifunctioneel als Luke Skywalker; hier vertelt ‘ie je wat je moet doen om geboorteafwijkingen bij baby’s te voorkomen. Memes! En sommige nog grappig ook. Calvin and Hobbes! Plot holes! Mind-blowing facts! Album covers! Saber work out! Phew. En als je je dronken collega’s nog even wilt ontwijken: trek een biertje open en zoek Chewie, daar ben je wel een uurtje mee zoet. 

VIDEO | Weet je wat best moeilijk is? Vanuit de lucht netjes landen bovenop een al dan niet rijdend vehikel. Hier een spoedcursus, je weet maar nooit wanneer het van pas komt:

 

FILMS EN SERIES | Godzilla lives! Nieuwe beelden van GODZILLA: RESURGENCE. Meer Godzilla op deze site vol geweldige Japanse scifi-kunst. Na een hoopvol jaar voor sciencefiction in 2015, hier nog een paar films om naar uit te kijken in 2016 (hoewel ik CELL toch eerder horror zou noemen). Easter Egg gespot? De seizoensfinale van het iconische Ash vs. Evil Dead had een knipoog naar een ander icoon. Happy birthday, Roy Batty! Hier zijn tien indie-horrorfilms die je wellicht gemist hebt in 2015. THE DUKE OF BURGUNDY eindigde op een respectabele nummer zeven in onze eindejaars-top 10. Dit zijn de films waardoor de film beïnvloed is, volgens regisseur Peter Strickland. Stop zes regisseurs, waaronder Tarantino, in een kamer en kijk wat er gebeurt…. oh, okay, ze gaan praten. Tarantino wil na THE HATEFUL EIGHT een heule enge horrorfilm maken, zoals THE EXORCIST. Maar dan met veel bloed. En hoofdrolspeler Kurt Russell ontkracht in een interview nog even een populaire fantheorie over THE THING.

VOOR ELK WAT WILS | Hayao Miyazaki is deze week 75 geworden en dat moet gevierd worden! Hier eerst een storyboard van een Pippi Langkous-film die hij blijkbaar ooit wilde maken. Ik wist het niet, maar wat jammer dat dat er nooit van gekomen is! Hier nog wat wallpapers om je computer te Miyazakiën en hier nog wat geslaagde fan art (zie ook bovenaan dit artikel). En hier moet een stom woordgrapje mee te maken zijn. (pi)X(el)-Men? Hier een niet-te-doene X-Files quiz, en hier een geweldige INCEPTION koffietafel! Vijfduizend euro maar, koopje. Retro ladies en robots. Soylent Green is… real?? En in de categorie ‘mensen met teveel tijd over’ slaat dit toch wel alles: THE WIZARD OF OZ, maar dan in alfabetische volgorde. Het script. Alfabetisch. Ik ga het niet eens uitleggen, gewoon maar kijken. Wees gewaarschuwd, het is nogal hypnotiserend.

COOMING SOON | Omdat we je graag vechtend en schoppend het weekend in laten gaan, eindigen met we dit juweeltje: UGANDAN EXPENDABLES!

Dat was ‘m weer voor deze week. Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

 

8 januari 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!