frankenstein thee
frankenstein thee
TGIF
5 februari 2016

Thank God It’s Friday, 5 februari

frankenstein thee TGIF | Ook geveld door de griep? Een deel van de Schokkend Nieuws-redactie weet helaas maar al te goed wat je doormaakt. Beste remedie: veel drinken, voedzame warme soep, houd zakdoekjes bij de hand en lekker ontspannen met deze hoop linkjes. Op je gezondheid!

STOP-MOTION | We beginnen met een kijkje achter de vele schermen van stop-motion, met animator Daniel Alderson. Stop-motion kan ook heel goed met LEGO! Shot voor shot met dino’s bijvoorbeeld, of met special effects, zoals hier en hier. Klik hier voor tips & tricks, mocht je zelf een aantal maanden niets te doen hebben, of kijk hier wat er gebeurt als Playmobil-cowboys high willen raken.

KAARTLEZEN | Iemand al weer toe aan vakantie? Leuk toch, je hele route uitstippelen als je op reis gaat. Met deze interactieve kaart van Westeros kun je dat (zelfs spoiler-vrij) doen. Of liever op wandeltocht in Middle Earth? Maar misschien is een schatkaart nog wel de leukste soort kaart.

IN DE PIJPLIJN | De teaser trailer van de bloederige thriller MAASMURDER staat online en Schokkend Nieuws interviewde regisseur Ruben Broekhuis. De film MAMA krijgt een sequel, maar tot dusver zijn alleen de schrijvers/regisseurs bekend. We hopen op een origineler titel dan MAMA 2… En hoeveel humor komt er eigenlijk in Taika Waititi’s adaptatie van THOR RAGNAROK? In de woorden van de regisseur: “Lolz”. Het schijnt trouwens dat CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR nogal goed wordt (we wachten af). John Carpenter bracht vorig jaar een album uit (Lost Themes), dat ons er aan herinnerde dat hij niet alleen sterk is achter de camera, maar ook achter een keyboard. Dit jaar komt een tweede album uit, met mogelijk een tournee. Hugh Jackman beloofde dat THE WOLVERINE 2 de laatste keer was dat hij de adamantium-klauwen aan zou binden, wat betekent dat na zijn vertrek Wolverine niet zal terugkeren in de films. Maar het is ook al 15 jaar geleden dat Jackman begon als Logan (!) – naast ziek voel ik me nu ook oud. Nog meer (niet) re-casting nieuws: Noomi Rapace zal niet te zien zijn in PROMETHEUS 2. Gelukkig krijgt Gwendoline Christie in STAR WARS EPISODE VIII meer te doen als Captain Phasma.

SPACE | En nu we het er toch over hebben (nee, niet die STAR WARS, maar deze), lees dit artikel over de retro-esthetische technologie van STAR WARS. Of een lijst met zaken die de films van het expanded universe hebben gejat. En nog even terug naar FIREFLY met deze prachtige Mucha-stijl posters en een link naar de gecrowdfunde webseries Con Man, waar Alan Tudyk vertelt over de fanfiction contest die momenteel loopt.

ANIME | Ooit gehoord van de urban legend dat PRINCESS MONONOKE over lepra gaat? Dat blijkt waar te zijn. En over Studio Ghibli gesproken, hun personages zouden niet misstaan op deze Japanse ansichtkaarten uit het begin van de twintigste eeuw – of in The Simpsons. Wat me een mooi bruggetje geeft: vorige maand heb je misschien de couch gag in Miami Vice style gezien, maar heb je de animatie-clash met Rick & Morty ook gezien (zie hieronder)? Seizoen drie laat nog even op zich wachten, maar we blikken alvast vooruit. Wubba lubba dub dub!

 

WHAT IF | Stel dat Tim Burton Disneyfilms zou hebben vormgegeven. Of dat je LORD OF THE RINGS recut naar het voorbeeld van de trailer van de SUICIDE SQUAD. Of MAD MAX: FURY ROAD in Wacky Races-stijl. En stel dat je heel veel geld hebt en een eiland kunt kopen, bijvoorbeeld het eiland dat de inspiratie was voor THE WICKER MAN. Of dat je op zoek bent naar een cabin in the woodsmet geschiedenis.

EN DAN NOG DIT | Deadpool pleit ervoor dat we onszelf minstens eens per maand goed betasten. Wat een held! Er zit een wetenschap achter waarom Mads Mikkelsen zo goed evil kan spelen. Klik hier voor de evolutie van 100 jaar zombies, hier voor een lijst van horror-iconen en hier voor bedenkelijke posters van exploitation-films. Bekijk vanuit de warmte van je huis deze creatieve sneeuw-creaties en deze BB8 voor in je winter-achtertuin, en lees hier een artikel over de ontwikkeling van de titelsequenties van tv-series. En tot slot: als je nou liever de deur uitgaat dan binnen zit, raden we je van harte de B-Movie Bingo! van Schokkend Nieuws aan, met aansluitend The B-Movie Orchestra. Wie weet tot dan!

Dat was ’m weer voor deze week! Blijf tips sturen naar [email protected] en tot over zeven dagen!

5 februari 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!