samurai star wars
samurai star wars
TGIF
4 augustus 2016

Thank God It’s Friday, 5 augustus

samurai star wars TGIF | Na de legendarische 150ste aflevering van vorige week is hier… de 151ste! Okay, iets minder spectaculair, maar wel prop- en propvol geeky goodness. Deze week o.a. veel lijstjes, veel Stranger Things, veel algemeen filmnieuws en veel meer.

FILMS | SUICIDE SQUAD is niet bepaald goed ontvangen, ook niet door onze eigen recensente. Hier is een theorie over waarom dat zou kunnen zijn. Natuurlijk zijn verongelijkte fans het er niet mee eens, maar laat dit alsjeblieft een hoax zijn. Voor de liefhebbers is hier nog een overzicht van The Joker door de jaren heen. Er komt documentaire over filmposters aan (ongetwijfeld naar aanleiding van onze filmposterspecial in nummer 118 ), en hier is alvast een trailer. Ook in aantocht is een Netflix-adapatatie van de manga Death Note. Adam Wingard regisseert en Willem Dafoe is Shinigami. Second unit director van die film is Jason Eisener, de regisseur van HOBO WITH A SHOTGUN. Die was trouwens ooit onderwerp van mijn allereerste interview voor Schokkend Nieuws, leuke man. En er is eindelijk weer wat nieuws over hem te melden, want hij gaat de strip New York City Outlaws verfilmen! Klinkt alvast goed. En dit gaat nu toch echt gebeuren: in oktober beginnen de opnames van Terry Gilliams THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE! En hier alvast een eerste blik op THE BAD BATCH van Ana Lily Amirpour (A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT). Ze noemt het zelf ROAD WARRIOR meets PRETTY IN PINK, een betere aanrader kan ik niet bedenken! Regisseur Taiki Waititi laat nog even zien dat de wereld niets hoeft te vrezen: Thor heeft alles onder controle. Ken je SPLASH nog? Eighties, Daryl Hannah, Tom Hanks, staart, schubben, zeemeermin? Het is eigenlijk een wonder dat die nog niet eerder geremaked is, maar hier is ‘ie dan: Disney gaat een poging doen met Channing Tatum in de hoofdrol… en hij speelt de zeemeermin! Nouja, zeemerman, dan. De volgende AVENGERS-film heeft een naam en een War. Jeremy Renner wilde trouwens dat Hawkeye de eerste film niet zou overleven, maar hij kreeg zijn zin niet. Luc Besson is intussen officieel de fout ingegaan, want zijn LOCKOUT is officieel geplagieerd van Carpenters ESCAPE FROM NEW YORK. Ik heb LOCKOUT niet gezien, maar het lijstje overeenkomsten laat weinig te raden over. Hoe is je Duits? Uwe Boll kehrt dem Filmgeschaft den Rücken zu! Ja doch. Der Uwe zit nu in de Schnitzels, want hij heeft een Duits restaurant geopend in Vancouver. Hoe low-budget zou het daar zijn? Kiefer Sutherland, tenslotte, speelt hetzelfde personage in de FLATLINERS remake als in de originele film. Toch meer sequel dan reboot dan? 

SERIES | Con Man, de Vimeo-serie made by geeks for geeks, krijgt een tweede seizoen! Deze keer op de webstreamingsite Comic-Con HQ, dus maar hopen dat dat ook beschikbaar wordt voor ons Hollanders. Moeten film- en televisiemakers hun controversiële keuzes altijd maar verdedigen? De makers van Westworld doen dat in elk geval alvast. De regisseurs van seizoen 7 van Game of Thrones zijn bekend, maar tegelijk werd ook bekend dat er nog maar twee seizoenen te gaan zijn. Een leven zonder GoT zal moeilijk worden, maar wie weet wordt George R.R. Martin wel 120 en krijgen we nog tien boeken. A girl can dream. Op 8 oktober begint het tweede seizoen van Ash vs. Evil Dead, en volgens Bruce Campbell gaan we dan ’the worst onscreen death in the history of all visual arts’ zien. Gore galore dus. Verder zijn er setfoto’s en een teaser verschenen van seizoen 6 van American Horror Story en het thema van dit seizoen lijkt een boerderij uit de Pelgrimtijd te zijn. 

SPOOF | Misschien had dit Suicide Squad kunnen redden: de Tarantino-versie!

INGELIJST | Een flinke lijst lijstjes! Allereerst zijn hier alle 58 (!) Stephen King-verfilmingen en verserieïngen, in volgorde van goedheid. Met Quicksilver Highway op 58… Daar heb ik hier al jaren een ongeziene dvd van staan en dit motiveert niet echt hem alsnog uit de kast te halen. Vaste King-regisseur Mick Garris krijgt er sowieso flink van langs in deze lijst. Dan nog een lijstje met ‘Best Horror Movies With Strong Female Leads’. Ik zou een flinke boom op kunnen zetten over waarom dat nog steeds een ding moet zijn en waarom je nooit een lijstje films met ‘Strong Male Leads’ zal zien, maar ik hou me in. Want yay, ALIEN. Next up: ‘10 Terrific but Lesser-Known 90’s Horror Movies’. En dit is een leuke: 25 Best Horror Movies of the 1960s. En alsof dat nog niet genoeg was, ook nog tien horrorfilms uit de eighties ‘die je waarschijnlijk nog nooit gezien hebt’. Daar wilde ik even keihard tegenin gaan, tot ik zag dat er inderdaad een paar bij staan die ik nog nooit gezien heb. Oops. Ik zou PAPERHOUSE en THE DELIBERATE STRANGER trouwens allebei geen horror noemen, maar wie ben ik. En dan hier nog 11 ondergewaardeerde horrorfilms en hier een visuele lijst van alle Harry Potter-spells. Alfabetisch, dat zijn de betere lijstnerds. Leuk een beetje toveren dit weekend! En we eindigen met de lijst der lijsten: Edgar Wright (SHAUN OF THE DEAD) maakte een lijst van zijn 1000 favoriete films. 1000. Dui-zend. DUIZEND!

STRANGER THINGS | De Netflix-serie Stranger Things is dé hype van het moment en daar hoort natuurlijk Stranger Things-geïnspireerde pizza bij. Hier is iets over seizoen 2 dat ik je blind voorschotel, omdat ik seizoen 1 nog niet gezien heb. Ik wacht nog even tot ik tijd heb om alle afleveringen achter elkaar te bingen. Hier een interview met Millie Bobby Brown (Eleven) en hier een overzicht van de eighties pop culture-invloeden. Hier nog wat concept art voor iets wat ik niet zal noemen voor het geval je de serie ook nog niet gezien hebt, en hier een breakdown van de special effects and alternatieve creature designs. En het kon natuurlijk niet uitblijven: Stranger Things reimagined als een eighties sitcom

We eindigen dit blokje met een side by side view van alle 80’s invloeden:

VAN ALLES | Wat is leuker dan Pokemons zoeken? Horcruxes zoeken, duh!  Mama Bates was zo slecht nog niet, en deze kat is het daar vast mee eens. Levenswijsheid. Michael Bay maakt bagger voor 210 miljoen, dus waarom zou je het niet beter kunnen doen voor een.. ehm… miljoenste van dat ofzo! Voor giallo-newbies: uitgebreide instructies over waar je met het werk van Mario Bava moet beginnen! Dat is sowieso een leuke pagina, van het British Film Institute, met allemaal ‘where to begin’ artikelen. Barbara Crampton, vooral bekend van belaagd worden door een hoofd in RE-ANIMATOR, blijft leuk bezig in indie-horrors als YOU’RE NEXT, WE ARE STILL HERE en TALES OF HALLOWEEN. Hier een uitgebreid interview over haar indrukwekkende carrière. Australia, from the church of Jedi it is. Samurai Star Wars! (zie ook hierboven). De volgende keer dat iemand tegen je zegt dat je toch veel te intelligent bent om al die pulpfilms te kijken (en sorry als niemand dat ooit tegen je zegt) stop dan dit onder hun snobberige neusjes en doe ze de groeten van het TGIF-team. Hier werd ik wel een beetje vrolijk van: The Justice Friends. Of The Friends League. Of zoiets. FRIDAY THE 13TH PARTH VI is blijkbaar een ‘Monumentally Important Film’. Mèt hoofdletters. En terwijl je je derde biertje opentrekt, een bitterbal in je mond mikt en je benen op je bureau legt, kan je hier nog lezen nog hoe Matt Damon fit werd voor Jason Bourne en hoe je net zo’n spierenbonk kan worden als The Rock.

LONG READS | Ter ere van het veertigjarig jubileum van TAXI DRIVER: behind the scenes trivia over hoe heel anders het allemaal had kunnen lopen. En dit is niet zomaar een long read, dit is een heel boek! En wat voor boek: een geïllustreerd Lovecraft Mythos ABC. Lovecraft is trouwens weer helemaal relevant met de huidige gekte in Amerika. Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah-nagl fhtagn! Gesundheit. 

Dat was hem weer voor deze week. Tips kunnen zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl. Fijn weekend!

4 augustus 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!