jeff goldblum stamp
jeff goldblum stamp
TGIF
3 augustus 2018

Thank God It’s Friday, 3 augustus

jeff goldblum stampTGIF | Uit het carrièreverloop van sommige acteurs vallen stevige lessen te trekken: zorg dat je in een franchise terecht komt die Disney kan opkopen; stap over naar horror als je geen werk meer krijgt en zeg NEE tegen drugs en sekscults!

Het is nog lang geen Halloween, maar we kunnen wel alvast uitkijken naar de HALLOWEEN-remake, die in oktober dit jaar wordt uitgebracht. Om helemaal in de sfeer te komen, kun je in de aanloop naar de film het huis uit SCREAM bezoeken, inclusief allerhande gory gedenkwaardigheden uit de film. Als je echt dapper (of rijk) bent kun je er zelfs de nacht doorbrengen. Oh, en je kunt ook betalen om gebeld te worden… Hopelijk smeert Ghostface je geen krantenabonnement aan. Over veel geld gesproken: Disney heeft voor een belachelijke 71,3 miljard dollar FOX Studios ingelijfd, wat betekent dat ze o.a. ook de rechten hebben van Marvel en AVATAR. Dus het lijkt slechts een kwestie van tijd  totdat Wolverine (hercast), Deadpool, de Fantastic Four en de X-Men opduiken in de MCU-films en televisieseries. Hoe zit dat met de nieuwe Venom? En zouden Billy Dee Williams en Carrie Fisher ook nog voorbij komen? Hier in elk geval een overzicht van alle monsters in de Godzilla & Kong monsterverse.

Die trailer van GODZILLA: KING OF THE MONSTERS was tijdens Comic-Con erg populair, en hij is op YouTube sinds 21 juli al 18,5 miljoen keer bekeken; dat is meer dan één miljoen keer per dag! Maar heb je wel door hoe manipulatief trailers zijn? Leer hier meer over rises, powerdowns, de trailerization van muziek en (jawel) nut punches – ‘they always work’. Of Jason Statham de reusachtige haai in THE MEG nou op z’n bek gaat slaan is nog steeds niet duidelijk, maar wel kun je nu zélf heel dichtbij de Megalodon komen. Zoals 30 ROCK’s Tracy Jordan al zei: ‘Live every week like it’s Shark Week!’

Geen haaien in MOWGLI, maar helaas ook geen bioscooprelease voor deze film – wellicht beperkt in de VS, maar het ziet er naar uit dat Andy Serkis’ duisterder Jungle Book net als ANNIHILATION en THE CLOVERFIELD PARADOX is verworden tot een Netflix only. Ook later dit jaar op het kleine scherm: Gareth Evans APOSTLE, over een religieuze cult met een sinister geheim. Ook sinister (en veelbelovend): de remake van SUSPIRIA, waar Quentin Tarantino traantjes van enthousiasme om liet. Van de sequel-reboot van TERMINATOR is inmiddels ook iets bekend: Linda Hamilton is back. Hasta la vista! Lijkt me een goed moment om het eens te hebben over vuurwapens in films:

 

Ook James Gunn moet terugkeren, stelt de GUARDIANS OF THE GALAXY-cast in een open brief. En zwaai ook even naar Barbara Crampton, die je vast nog kent uit RE-ANIMATOR. Nu is ze weer volop aan het werk en speelt ze in Brad Baruh’s bos-horror DEAD NIGHT. Meer ‘oh-ja’ momenten in de reeks It Came From the 80’s; een eerbetoon aan de monsterlijke, dodelijke en vaak slijmerige wezens uit horrorfilms uit de tachtiger jaren. De laatste bijdrage in deze reeks gaat over THE UNHOLY, van Camilo Vila. Over unholy gesproken: SMALLVILLE-actrice Alison Mack wordt verdacht van sex trafficking en naar aanleiding van het verhaal rond haar en ‘NVIXM’ deelt Mara Wilson (het titelpersonage uit MATILDA) haar herinneringen aan haar collega-kindsterretje Alison. Maar nachtmerries krijg je niet alleen van zieke Hollywoodhoeken, als je even doordenkt over sommige kinderfilms kun je ook goed wakker liggen. En dan heeft die lijst het nog niet eens over het kannibalisme in Pixars WALL-E.

Dan nog even een rondje aankondigingen en sequels. Ooit een Braziliaanse lesbische-weerwolffilm gezien? Straks wel! En ken je TALES FROM THE HOOD nog? Hier een gesprek met de regisseurs van een nieuwe reeks in de anthologie, die net is uitgekomen. Lena Headey mag absoluut niets zeggen over het achtste seizoen van GAME OF THRONES, maar ook op andere gebieden wegen de laatste loodjes het zwaarst. GoT’s Peter Dinklage heeft een Repelsteeltje-film in het vooruitzicht. Zou hij de koning spelen? Disney kondigde aan dat de vijfde Indiana Jones niet eerder dan halverwege 2021 uitgebracht wordt. Maar wanneer zal het verhaal eigenlijk plaatsvinden? Hier nog zes bizarre sequels die je vast niet kende, het nieuws dat Denis Villeneuve’s DUNE gesplitst wordt in twee films, en de aankondiging van Martin Koolhovens nieuwe filmcollegereeks, vanaf 5 oktober wekelijks op televisie.

Tot slot: hoe Studio Ghibli BREATH OF THE WILD inspireerde, een uiteenzetting over griezels in de cinema en een interview met prachtschrijvers Neil Gaiman en Kazuo Ishiguro over genreliteratuur. Hier alle films met een Stephen King Castle Rock-connectie, en lees hier waarom Sissy Spacek iedereen ten zeerste afraadt om een CARRIE-tatoeage te nemen. Oh ja, en wist je dat Brad Pitt het uiterlijk overneemt van wie hij ook maar aan het daten is? Can’t unsee!

Heb een heel fijn weekend, samen met Jeff Goldblum – verwonderd, of achter het fornuis!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!