house lannister by fangirl art-d6nbak6
house lannister by fangirl art-d6nbak6
TGIF
27 september 2013

Thank God It’s Friday 27 september

house lannister by fangirl art-d6nbak6Op deze editie van Thank God It’s Friday wordt misprijzend neergekeken door de Lannisters hier links (aan de Starks – lieve wolfjes natuurlijk – wordt kennelijk al gewerkt). Verder hebben we deze week veel STAR WARS voor je, oud en nieuw; monsterlijke mensen; en genoeg supercuts om je weekend mee te vullen!

DOOD | Hollywood is dood, zeggen ze soms. Maar ik betwijfel of ze het zo letterlijk bedoelen!

MONSTERS | Monsters zitten er zat in films, maar regelmatig blijkt er iets nog monsterlijkers te bestaan: wij. Io9 heeft een mooi lijstje met media waarin mensen de grootste monsters zijn – nummer 1, THE THING vanuit het perspectief van the Thing, moet ik echt eens even opsnorren! En nu we toch in dit thema zitten: deze text adventure al gespeeld, waarin je JAWS nou eens ziet vanuit het perspectief van Jaws?

MEUK | Ik heb eigenlijk niks met action figures (of Barbies, overigens – toch eigenlijk hetzelfde) en de collega die deze link suggereerde ook niet, maar deze Batman en Robin (à la Adam West) zijn toch wel begerenswaardig. Rotten Cotton heeft mooie nieuwe shirts. Wie wil er nou niet met Snake Plisskin op z’n borst rondlopen? En Think Geek heeft ook weer eens veel leuke nieuwe spulletjes – wat dacht je van een Firefly-parasol, een Totoro-knuffel of een zombie-pyjama? Wat ik me bij de ‘Star Wars thumbwrestling Game’ moet voorstellen weet ik alleen niet precies.

SUPERCUT | Breaking Bad is bijna afgelopen – zondag zal in Amerika de laatste aflevering te zien zijn. Nu moet ik tot mijn schaamte bekennen dat ik er nog maar 3 afleveringen van heb gekeken (het staat op m’n lijstje, heus!) dus deze supercuts heb ik overgeslagen, maar voor de fans zijn ze vast een feest der herkenning. Als je een hele dag hebt om te verdoen aan compilaties is deze uitgebreide verzameling van Empire aan te raden! En nog eentje dan, want weinig supercuts zijn zo mooi (en ritmisch!) gemonteerd als deze van falende technologie. En wat doe je dan? Juist, erop slaan!

PINHEAD | Wist je dat Doug Bradley op facebook zit? Je vindt op zijn pagina SpongeBob SquarePants grapjes, conversaties met Jehova’s getuigen, en gemeende bedankjes voor alle verjaardagsfelicitaties.

WOLVERINE | Iets dat we altijd graag zien: het serieus nemen van allerminst serieuze dingen. Zoals dit artikel van 6 pagina’s over de genezingsfactor van Wolverine – al vraag ik me, net als Maggie Koerth-Baker van BoingBoing, wel af waarom de wetenschappers met Cyclops hebben samengewerkt in plaats van met de (toch veel slimmere) Beast.

DOCTOR | De Tardis is al meermalen verbouwd, maar hier kun je de plattegrond van de set van de allereerste zien! En nou heb ik toevallig laatst al een hele mooie winterjas gekocht, maar ik wil deze doctorsjas eigenlijk ook! Maar poehee, da’s niet goedkoop, zeg.

starships

WHEDON | Entertainment Weekly interviewde Joss Whedon uitgebreid. Een greep uit de antwoorden: Whedon is niet 100% tevreden met THE AVENGERS (en wil het met AGE OF ULTRON beter doen), BUFFY THE VAMPIRE SLAYER begon ooit als MARTHA THE IMMORTAL WAITRESS en “A lot of things aimed at the younger kids is just Choosing Boyfriends: The Movie.”

LUIAARDS | Wie houdt er nou niet van?

KORT | Marvel concept art! Debatuitslag! THE PURGE live!

FRIEDKIN | De Exorcist-regisseur geeft een waar college filmgeschiedenis. Hij is – vind ik – iets te vergoeilijkend over het onderwerp van BIRTH OF A NATION, maar ik heb nu wel zin om mijn Buster Keaton-dvd’s weer eens in de speler te schuiven. Nooit gedacht dat CITIZEN KANE zo’n grote inspiratiebron zou zijn – het is een beetje een brave keuze voor een geheel-niet-brave regisseur.

HEEL VEEL SCHEEPJES | Hier rechts? Dat is maar een klein stukje van deze fantastische tekening vol – allemaal op schaal!

STAR TREK | Ook van STAR TREK zijn er scheepjes te ontdekken, al zijn ze relatief best klein. Iemand heeft morphs gemaakt van de nieuwe en oude Enterprise-crew. Opvallendste ontdekking: Benedict Cumberbatch + Ricardo Montalban = een gebruinde Ralph Fiennes?

STAR WARS | Veel over de galaxy far far away deze week. Deze lijst met de 9 minst competente Jedi, bijvoorbeeld. En deze montage waarin Darth Vader de stem van Anakin heeft meegekregen. Vooral leuk is deze lijst met feitjes van achter de schermen van de minst geliefde film van de originele trilogie, RETURN OF THE JEDI. ’t Blijkt dat zelfs tijdens het filmen al alleen Lucas de Ewoks een goed idee vond! Ten slotte: niet alleen ben ik het grondig eens met de punten die er in deze video (meer achtergrond hier) worden gemaakt, maar het is ook nog eens prachtig geanimeerd.

Dat was hem weer voor deze week! Tips voor volgende week kunnen zoals altijd naar [email protected]. Ik ga snel weer terug naar het Nederlands Film Festival, waar deze week van alles te beleven is. Bijvoorbeeld de demonstratie van Rob’s Propshop morgen! Zie je daar?

 

 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!