illustrator reveals what lies under the masks of famous characters 14
illustrator reveals what lies under the masks of famous characters 14
TGIF
25 september 2015

Thank God It’s Friday 25 september

illustrator reveals what lies under the masks of famous characters 14 TGIF | Om het Koningslied te quoten: de dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Jawel, het is weer vrijdag, de T van Thank God It’s Friday! En net als het Koningslied is het weer een lachwekkend en bedroevend bij elkaar geraapt zooitje.

HORRORRRRRRR | Deze week lekker veel horrornieuws. Te beginnen met de serie waar ik het meest naar uitkijk: Ash vs. Evil Dead. Ash neemt het in de serie niet in zijn eentje op tegen de deadites maar krijgt hulp. Ash vs. Evil Dead. Op Halloween gaat de serie in première. Ook van THE MIST is momenteel een televisieserie in de maak. Die bevindt zich in een enorm vroeg stadium, dus veel is er nog niet bekend, alleen dat het dus gaat over een stadje dat langzaam wordt overspoelt door een mysterieuze mist. Net als in de film brengt de mist niet alleen allerlei monsters met zich mee, maar voedt het ook allerlei angsten die onder de bewoners leven. Over naar de films: filmblad Empire heeft een mooie lijst met Britse folk horror films samengesteld, denk daarbij aan films die zich op het Britse platteland afspelen, zoals natuurlijk THE WICKER MAN. Nog een mooie lijst: tien horrorfilms gebaseerd op ‘waargebeurde’ verhalen. En nog een lijst, het kan niet op: vijftig enge films over cults. Het is al een tijdje geleden dat ik A NIGHTMARE ON ELM STREET 2 heb gezien maar blijkbaar is dat de ‘gayest horror film ever made’. Over die homo-erotische ondertoon in de film zijn ze nu een documentaire aan het maken die de fantastische titel ‘Scream, Queen!’ heeft. Je kunt die docu trouwens sponsoren, We eindigen dit horrorblokje met een einde en wel die van HALLOWEEN 3.

LEESVOER | Op de Schokkend Nieuws-burelen, gevestigd op Facebook, leverde dit artikel flink wat reacties op. De schrijver roept hierin op tot een soort geekdom-stop en een einde maken aan alle geek-friendly films, zoals de superheldenfilms en dingen als STAR WARS. Stuur door naar al je collega’s, dan kun je er lekker met een borrel op over discussiëren. Goed voor teambuilding en dan lekker daarna een trust fall doen. Veiliger voer is deze bloederige geschiedenis van de slasherfilm. Elijah Wood praat verder over zijn leven na het hobbitzijn en Nicholas Wending Refn (ik moet nog steeds zijn achternaam googlen, terwijl die niet eens zo moeilijk is en ik die van M. Night Shyamalan wel zo uit mijn mouw schud) praat over zijn liefde voor exploitationfilms en -posters.

KNIP, PLAK, DANS, BEL, HUIL EN BEWONDER | Matthieu Prins stuurde ons weer een mooie mash-up toe. Dit keer zijn allemaal telefoontjes samengeplakt tot één groot gesprek. Geen zin in geouwehoer, dan gaan we lekker dansen:

 

 

Af en toe een flink potje janken lucht altijd wel op. En Pixar weet als geen ander hoe ze je aan het huilen moeten brengen. Ze hebben daar zelfs een speciaal lab voor. Nu snel die wangen drogen voordat iemand je ziet en naar Snake Plissken in het kwadraat kijken.

LEIA ETCETERA | Step away van de borrelnoten! De enige echte Leia slave-bikini, gedragen door Carrie Fisher, is namelijk te koop en daar wil je natuurlijk wel in passen! Spoiler: Leia en Luke zijn broer en zus, tweelingen zelfs. Maar door de relatieve snelheid-tijd-dilatatie verouderen ze niet even snel, waardoor Leia twee jaar ouder is dan Luke. Ik kan jullie natuurlijk haarfijn uitleggen hoe dit allemaal in elkaar steekt maar hier hebben ze dat ook wel oké gedaan. STAR WARS met een lach en een traan.

GRABBELBAK | Netflix heeft een studie gedaan naar hoe lang het duurt voor je aan een bepaalde serie verslaafd bent. Bates Motel is blijkbaar na twee afleveringen al verslavend, wat raar is want na twee afleveringen ben ik juist afgehaakt. Of het nieuwe seizoen van Twin Peaks je meteen weet te boeien is nog even afwachten, de cast groeit ondertussen gestaag. En wie van de oude cast zit er allemaal in de nieuwe GHOSTBUSTERS? Bovenaan de pagina zie je Kermit en zijn ware ik. Het is er eentje uit een hele reeks met de verborgen persoonlijkheden van allerlei personages. Dat was hem dan weer! Doeg, hé!

Stuur je linkjes naar [email protected], tot volgende week vrijdag.

 

25 september 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!