The Brute and The Groot
The Brute and The Groot
TGIF
22 augustus 2014

Thank God It’s Friday 22 augustus

The Brute and The GrootTGIF | Het is vrijdag! Om je af te leiden van alle voorspelde regen dit weekend, hebben we vandaag extra veel filmpjes van mensen die emmers water over hun hoofd gieten. Sowieso veel filmpjes trouwens. En bij gebrek aan veel nieuws deze week, lekker veel van alles wat!

IJZIG | Internet is in de ban van de ice bucket challenge. Een emmer water met ijsblokjes over je hoofd kieperen en daarmee aandacht vragen voor Lou Gehrig’s Disease. Naast gewone stervelingen heeft ook al zo’n beetje elke beroemdheid met een Twitter account zijn bijdrage geleverd. Zoals bijvoorbeeld  Chris Pratt met hulp van zijn vrouw Anna Faris, Stephen King met nogal dubieuze sokken, Vin “I nominate Poot’n!” Diesel, Tom Hiddleston in een wit t-shirt, Tom Cruise voor wie één bakje natuurlijk niet genoeg is, Jean-Claude van Damme die dit waarschijnlijk elke dag doet, Nathan Fillion die van zichzelf al cool is, Robert Downey Jr. in een zwembad dus dat telt niet, Chris Hemsworth op z’n Australisch, George Takei die er wat psychedelisch van wordt en William Shatner die er bijna in blijft, net als Kermit trouwens. De leukste tot nu toe: een ode aan CARRIE door de Foo Fighters!

HEUL VEUL FILMPJES | Koptelefoon op, kantoordeur dicht en lekker filmpjes kjken! Deze bijvoorbeeld: een eh… leuk geknutselde remake van de transformatiescène uit AMERICAN WEREWOLF IN LONDON met Max Landis, als verjaardagscadeau voor vader John. Mooi: de geschiedenis van de opening credits. 8-bit SIN CITY! En ik heb het niet gecheckt, maar deze supercut claimt alle robots uit de filmgeschiedenis in zich te hebben. En deze alle doden uit Tarantinofilms. Gezellig. GHOSTBUSTERS in Lego! Stel je voor dat Michael Bay UP geregisseerd zou hebben (*shudder*). THE PRINCESS BRIDE als horrorfilm, inconceivable! Herinner je je nog het EVIL DEAD-meeleesboek van een paar TGIF’s geleden, inclusief kettingzaag-alert als je de bladzij om moest slaan? Hier is er een van THE THING! Ooit was er bijna een hele pijnlijke Buffy-kopie-serie geweest, met in de hoofdrollen Community‘s Alison Brie als Muffy (ik verzin het niet) en een bijrol voor Jennifer Lawrence! Hier word ik dan weer heel blij van: Benedict Cumberbatch doet Jarjar Binks (ja die, ja) en Gollum na. Doet me ook weer aan dit oudere filmpje denken, en het hoofd van Harrison Ford erbij. Ook altijd vrolijk: George Takei. Zonder ijswater deze keer, maar met zwaard. Wat is de superpower van Captain America eigenlijk? Duidelijk, na het zien van deze  CAPTAIN AMERICA: WINTER SOLDIER honest trailer, super gymnastics en super jumping out of stuff!


ONE MORE CORNETTO? | Het ziet er nog niet erg mierig uit, maar hier is de eerste foto van Paul Rudd als ANT-MAN. Edgar Wright, voorheen de regisseur van ANT-MAN, heeft plannen om weer een film met Simon Pegg (en Nick Frost, mogen we hopen) te maken! Shaun en Ed uit SHAUN OF THE DEAD herrijzen ook nog eenmaal in geanimeerde vorm voor de serie Phineas and Ferb. En om ons eraan te herinneren waarom dat allemaal goed nieuws is, hier nog een serie behind the scenesfoto’s van Edgar Wrights flickr.

gigabeetleVAN ALLES | Knuffelcreepies! Cartoonlippen! Rocket Raccoon en Groot fan art (zie ook hierboven). De meest nutteloze action figures ooit, met Destroyed Cassandra uit Doctor Who en The Meat uit ROCKY als hoogtedieptepunten (en die wil je dus hebben). Hier kon je waarschijnlijk op wachten: idioten die THE PURGE in het echt willen uitvoeren. Een ‘Original, Unaltered Cut Of Star Wars Trilogy’, durven we daar nog op te hopen? En is de nieuwe STAR WARS lek of is het gewoon slimme marketing? De nog nieuwere STAR WARS die daarna komt krijgt trouwens minder CGI en meer old school-effects. Terwijl we nog op Kevin Smiths neushoornhorror TUSK zitten te wachten is nu al YOGA HOSERS aangekondigd, met grotendeels dezelfde cast. Goeie titel. En om je even oud te laten voelen: zowel Depps als Smiths tienerdochters doen mee. Jason Mewes ook trouwens, zou het the return of Jay and Silent Bob zijn? Hier heb je nog wat GODZILLA-posters van over de hele wereld en dit is mijn nieuwe favoriete Tumblr! (zie ook hiernaast) Klik er even heen, echt elk plaatje is geweldig.

Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend, en voor mijn mede-Whovians: een wibbly-wobbly timey-wimey morgenavond!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!