2carrie grande
2carrie grande
TGIF
19 september 2014

Thank God It’s Friday 19 september

2carrie grandeTGIF | Heb je je hele zomergarderobe naar zolder gedaan, kun je zo weer in je badkostuum! Onvoorspelbaar hoor, dat weer. Gelukkig is Thank God It’s Friday wel hartstikke voorspelbaar, want ook deze vrijdagmiddag zijn we er weer met een fijne lijst linkjes. Klik maar door!

STAR WARS | Ook voorspelbaar: er is weer STAR WARS-nieuws. Maar om het dan toch nog een beetje spannend te houden, geen castingnieuws of vage foto’s van de set van STAR WARS: DEEL ZEVEN, daarvoor moet je zelf maar op onderzoek. We gaan eerst naar een street far far away: Sesamstraat! In Star S’Mores leert Flan Solo over zelfcontrole en dat je je partner niet mag opeten. Collega’s zijn dus off limits, maar wat je wel kunt eten zijn deze chocolaatjes. Zoek je nog een leuke beker voor op je werk en het liefst eentje met deksel zodat je collega’s niet kunnen zien dat je zo op de middag al stiekem je eerste borrel hebt ingeschonken? Zoek niet verder! Feestje gehad en nog wat bierblikken over? Knutsel een STAR WARS-kostuum in elkaar. Of vijf, als het een heel groot feest was. Wie aan STAR WARS denkt, kan zich waarschijnlijk wel de bombastische soundtracks van John Williams voor de geest halen. In deze video werd de muziek weggelaten en dat is best wel heel erg grappig. Wat serieuzer maar zeker interessant is dit interview met C-3PO himself: Anthony Daniels.

HEBBEN | Tijd om weer eens wat geld over de balk te smijten! Geld moet rollen, je leeft maar één keer, YOLO, enzovoorts. Zoek je iets voor aan de muur en ben je Joss Whedon-fan: hier kun je allerlei Whedon-kunst shoppen. Was je werk erg stressvol deze week, knijp dan eens in een stresskubus. Cenobites niet inbegrepen. Straks is het weer oktober en oktober is naast biermaand ook horrormaand. Begin je Halloweenvoorbereidingen daarom goed met het uitbreiden van je horrorfilmcollectie. Deze klassiekers kregen allemaal een mooi nieuw hoesje. Die van CARRIE vind je bovenaan de pagina. THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE krijgt ook een nieuwe uitgave met onder andere niet eerder uitgebrachte behind-the-scenes beelden. Geef je zelf een Halloweenfeest? Dan zijn deze horror-hangers een must. Ik houd wel van een verkleedfeest en de beste kostuums zijn wat mij betreft degene die je met wat karton en touw zelf in elkaar MacGyvert. Ben je niet zo handig, dan kun je natuurlijk ook een kant en klaar kostuum kopen. Zoals dat van Storm bijvoorbeeld. Het is wel een tweedehandsje, want eerder droeg Halle Berry het. Splinternieuw zijn deze BACK TO THE FUTURE 2 oplichtende gympen. Rode bodywarmer en zonnebril erbij en je bent helemaal McFly!

FILMGESCHIEDENIS | Om deze Thank God It’s Friday een beetje educatief verantwoord te houden, doen we ook een geschiedenislesje. Zo vertellen Mia Farrow, Roman Polanski en Robert Evans over het maken van ROSEMARY’S BABY. Van actrice Monica van der Zyl heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord. Toch is de kans dat je haar stem kent heel erg groot. Ze leende haar zwoele stemgeluid namelijk aan maar liefst dertien Bondgirls waaronder Ursula Andress. Ene Phil bezoekt oude filmlocaties in Los Angeles en de voor en na foto’s verzamelt hij op een Tumblr. Zo is onder andere de straat waar HALLOWEEN is opgenomen er terug te vinden. In deze mooie collectie foto’s zie je filmmonsters in de make-up stoel.  Om dit blokje af te sluiten een ‘waar zijn ze nu’ video. Zie en huiver hoe de sterren van toen nu leven.

 

IN DE (RE-)MAKE | Wat kunnen we in de toekomst op het grote en kleine scherm verwachten? Nou, onder andere een remake van I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER. Ik weet dus niet meer wat ze deden afgelopen zomer, want ik kan me echt die hele film niet meer herinneren. Wat ik ook niet wist is dat de film gebaseerd was op een boek uit 1973 van Lois Duncan. Weer een feitje voor de eindeloze bron der nutteloze kennis die je misschien ooit kan aanboren voor een filmquiz in je stamkroeg. Nog een remake: de Zuid-Koreaanse thriller I SAW THE DEVIL krijgt een Amerikaanse versie. Het goede nieuws is dat Spike Lee er niets mee te maken heeft. Door naar de televisieseries. Brian Fuller, van het fantastische Hannibal, gaat aan de slag met Neil Gaimans American Gods. Gaiman zelf werkt ook mee aan de serie. Ik ben ieder geval benieuwd. Stephen Kings boeken en verhalen worden ook aan de lopende band verfilmd voor bios en buis. Na Under the Dome zal ook zijn korte verhaal The Things They Left Behind verfilmd worden. Eerder verscheen er al een korte en lange film van dit verhaal.  

GRABBELBAK | Het is geen Thank God It’s Friday zonder een afsluitend grabbelbakje met wat losse linkjes om dat laatste uurtje door te komen. Zo kun je hier een ‘welk horroricoon ben je’-quiz doen. Ik ben Pinhead, wat meteen mijn voorliefde voor zwarte kleding en puzzels verklaart. Altijd leuk: geeky kaarten en grafieken. Zo kun je hier de grootte van allerlei ruimteschepen vergelijken. Voor elke keer dat Sean Bean in een film het loodje legt, brengt Liam Neeson minstens tien bandieten en één wolf om  Dat houdt alles weer lekker in balans. Zack Snyder is bezig met BATMAN vs. SUPERMAN en JJ Abrams heeft het druk met de nieuwe STAR WARS. Tussendoor weten ze ook nog een bromance in stand te houden, gezien deze tweets. En dat was hem weer! Ik heb nog één videootje voor je en dan is het wat mij betreft tijd om naar huis te gaan. Stuur tips door tgif@schokkendnieuws.nl en tot volgende week!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!