tgif guardians
tgif guardians
TGIF
19 februari 2016

Thank God It’s Friday 19 februari

tgif guardians TGIF | Het is weer vrijdag bij Schokkend Nieuws! Deze week racen we door de ruimte met Guardians en Jedi’s, knokken we met Wolverine en Spawn, bezoeken we zombies en Cenobites en doen we heerlijk romantisch met Deadpool en Freddy Krueger.SUPER | Zondag 14 februari was natuurlijk dé grote dag! Niemand minder dan Pris was jarig. Daarnaast was het ook Valentijnsdag en zo’n romantische dag is het ideale moment om DEADPOOL in de bioscoop te zien. Ondanks het bescheiden budget voor een superheldenfilm (of wellicht juist dankzij) is de film – boordevol referenties en knipogen – uiterst succesvol. Uiteraard kreeg het suffe X-MEN ORIGINS: WOLVERINE er flink van langs. Men deed destijds alsof we diep vereerd moesten zijn dat Deadpool eindelijk in een film te zien was, maar we weten nu wel beter. Ook Ryan Reynolds heeft inmiddels weinig positiefs meer te melden over de oude DeadpoolHet success van DEADPOOL lijkt ervoor te zorgen dat de laatste film met Hugh Jackman als Wolverine ook een R-Rating gaat krijgen. Krijgt onze favoriete mutant dan eindelijk een goede eigen film? Hij verdient het zeker. Datzelfde geldt ook voor Spawn. En dat komt mooi uit, want Tod McFarlane wil dit personage ook een R-Rated film geven. Oftewel, de tijd voor bloed, grof geweld en naakt in superheldenfilms is aangebroken. Ik klaag niet. Maar de luchtige superhelden zullen natuurlijk ook altijd blijven, zoals de kleurrijke types uit GUARDIANS OF THE GALAXY 2 van James Gunn. De wasbeer en pratende boom komen weer terug en ditmaal sluit niemand minder dan Kurt Russell zich bij hen aan. Wordt Snake Plissken de vader van Star-Lord? En geeft GUARDIANS 2 ons het allereerste LGBTQ – Lesbian/Gay/Bisexual/Transgender/Questioning – personage van Marvel? We zullen het in 2017 gaan zien.HORROR | Op Valentijnsdag gingen veel mensen dus naar DEADPOOL, maar een A NIGHTMARE ON ELM STREET-marathon was ook geen slechte keuze. El Rey Network zond de eerste vijf films uit de franchise uit, elk met een introductie van Robert Englund. En zo’n marathon is natuurlijk een ideale kans om de praatgrage acteur te spreken; hij houdt wel van een interview. Zo krijg je goed zicht op komende projecten van Englund, waaronder bijvoorbeeld DEATH HOUSE, een soort EXPENDABLES voor horroriconen. Naast Englund zijn Kane Hodder, Ken Foree, Michael Berryman, Bill Moseley, Dee Wallace en Doug Bradley van de partij. 


Over Doug Bradley gesproken; een film waar meneer Pinhead niet aan mee zal doen is het nieuwste deel van de HELLRAISER-franchise. Inmiddels weten we wat een HELLRAISER zonder Bradley oplevert, dus we zijn sceptisch. Heather ‘Nancy Thompson’ Langenkamp heeft opvallend genoeg wel een rol in de tiende film rond de Cenobites. Wat dat betreft doet HELLRAISER een goede poging om de FRIDAY THE 13TH -serie in te halen. Nog zo’n franchise die maar niet ophoudt: binnenkort kunnen we AMITYVILLE: THE AWAKENING verwachten, de zoveelste horror met Amityville in de titel. Dan kijken we toch nog meer uit naar THE WITCH, die goede recensies ontvangt. The Asylum komt ondertussen met een nieuwe bespottelijke film, met een dierentuin vol zombiedieren, in de stijl van JURASSIC WORLD. Ze noemen het: ZOOMBIES. En wees eerlijk, wie wil er nu niet een film zien met zombiegiraffen die mensen aanvallen? Dan nog een paar leuke horror- hebbedingetjes, zoals deze toffe maskers of deze geestige verzameling snow globes. Maar het leukst zijn die obscure en krankzinnige video games.


MOVIES AND BEYOND| Nu we het toch over gekke spellen hebben; heeft u al geprobeerd om Leonardo DiCaprio te helpen een Oscar te winnen? Verder hebben we een blik op de actiefiguren van de nieuwe GHOSTBUSTERS, waaronder het spook uit het logo. Nieuws qua Stephen King- verfilmingen: het gaat goed met DARK TOWER, maar THE STAND loopt wederom vertraging op. Verder nieuws rondom Hayao Miyazaki, die zijn pensioen opzij heeft gezet om te werken aan een nieuw project, ditmaal in 3D. Ook Tarantino denkt alvast na over een nieuwe film en hij weet één ding zeker; de score komt sowieso van Ennio Morricone. Want we weten allemaal hoe belangrijk filmmuziek is. Tarantino heeft verder nog geen idee wat voor film hij precies gaat maken. Misschien is MEN IN BLACK meets PULP FICTION een goed idee?Ook J.J. Abrams is weer aan de slag, hij is als producent betrokken bij een nieuw sciencefiction-project. Ook niet zo gek, na het enorme succes dat hij had met STAR WARS. Die franchise zit ook niet stil: terwijl fans de originele drie films nog steeds in originele staat willen zien, is men nu officieel begonnen met de opnames van de achtste film. Benicio del Toro en Laura Dern zijn inmiddels aan de cast toegevoegd. Het duurt nog even voor we zien hoe het verder gaat met Rey en Luke, maar fans die niet kunnen wachten krijgen eind dit jaar nog STAR WARS: ROGUE NATION. Ook dat duurt natuurlijk nog even, maar we hebben gelukkig genoeg leuks tussendoor. Van alle superhelden als Batman, Dr. Strange en Captain America tot het veelbelovende zesde seizoen van Game of Thrones, dat in april weer van start gaat. En ondertussen zijn net onder andere Better Call Saul, Sleepy Hollow en The Walking Dead weer begonnen. Het is dus onmogelijk om je dit jaar nog te vervelen.

Dat was ‘m weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected].

19 februari 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!