Ewok meme
Ewok meme
TGIF
17 februari 2017

Thank God It’s Friday, 17 februari

Ewok meme TGIF | Klik jezelf het weekend in met deze TGIF vol interviews en nieuws over aankomende films, remakes en reboots.

NEWS NEWS NEWS | Schokkend Nieuws wijdde er afgelopen week al een nieuwtje aan: de regisseur en schrijver van de nieuwe HALLOWEEN-film zijn bekend. David Gordon Green (PINEAPPLE EXPRESS) en Danny McBride schrijven het script, en Green regisseert. John Carpenter is in elk geval al enthousiast over hun plannen. Maar op wat voor manier sluit de nieuwe film aan op het HALLOWEEN-universum? Even tussendoor: de Nederlandse Sylvia Hoeks sluit zich aan bij de cast van ALL THE DEVIL’S MEN. Na het overlijden van Kenny Baker vorig jaar, zal acteur Jimmy Vee zijn plaats innemen in de iconische droid R2-D2, in STAR WARS: THE LAST JEDI (december release). Wanneer de nieuwe Bond uitkomt is nog niet helemaal duidelijk; er wordt nog even gewacht op Daniel Craig (of niet), en een passende regisseur. Sam Raimi is in gesprek over het ontwikkelen – en mogelijk regisseren – van een thriller die zich afspeelt rond de Bermudadriehoek. Laten we hopen dat ’t project niet van de radar verdwijnt..

NOG MEER REGIENIEUWS | Matt Reeves (CLOVERFIELD, LET ME IN) neemt de regie op zich van THE BATMAN, nadat Ben Affleck onlangs een stapje terug deed (en ‘alleen nog maar’ als producent en acteur aan de film verbonden is). Nog meer DC-regie-nieuws: Mel Gibson denkt erover na om SUICIDE SQUAD 2 te regisseren. Ach, dan zit er tenminste iemand op te wachten, moet je maar denken. Zou hij het B-team inschakelen voor de sequel? Ook Disney’s MULAN heeft een regisseur: Niki Caro (WHALE RIDER). Over Disneypersonages van vlees en bloed gesproken: Disney is al een poosje lekker bezig. En zie hier nieuwe achter-de-schermen beelden van BELLE AND THE BEAST. Inmiddels is bekend dat Will Smith niet langer in beeld is om mee te doen met Tim Burton’s DUMBO.

REMAKES & REBOOTS | Kick-ass adrenalinerush THE RAID was toch helemaal niet toe aan een remake? Maar toch gebeurt het. Sja, soms heb je dat. Waar veel browncoats al wél heel lang aan toe waren begint nu ook te dagen bij de baas van Fox: zou er eindelijk meer FIREFLY in de pijplijn zitten? Shiny! Kevin Smith heeft het ondertussen over een terugkeer van Jay en Silent Bob en de Coen broers sleutelen aan een script voor een SCARFACE reimagining. De spin-off van SONS OF ANARCHY is begonnen met de casting. Zie hier het resultaat van CITY SLICKERS meets WESTWORLD en voor de echt intense kijkervaring: 50 Shades of Christopher Walken (“I’m naked!”). 

FIRST LOOK | De eerste film is inmiddels bekend: op ons jubileumfeest (1 april) draaien we ARMY OF DARKNESS, uit het geboortejaar van Schokkend Nieuws! Naast de filmquiz en de live podcast wordt er nog een tweede film vertoond, die we nog even geheim houden. Ook zeer de moeite waard: GREEN ROOM, die als #7 op de Schokkend Nieuws jaarlijstjes eindigde, is nu eindelijk ook in Nederland op dvd verschenen. Regisseur Jeremey Saulnier is onderhand alweer druk met de casting van zijn upcoming HOLD THE DARK. Hier een glimp van de nieuwe Jaegers van de nieuwe PACIFIC RIM: UPRISING en blik ook alvast vooruit op het tweede seizoen van STRANGER THINGS, dat vanaf Halloween dit jaar te zien zal zijn. Hoeveel seizoenen zouden er eigenlijk nog volgen? Bekijk hier de trailer van Jasper Gillespie’s THE VOID – “You’ll be surprised, the things you find, when you go looking”. Nou, dat geldt ook voor STAR WARS fans op zoek naar nieuws: er blijken kleine updates te zijn gedaan in de biografieën van Rey en Kylo Ren – wat verbindt hen? En oeh, over dingen verbinden gesproken: heeft John Goodman het in deze clip van KONG: SKULL ISLAND over Godzilla? RAAAWWR!

DE DIEPTE IN | Even tijd voor wat achtergronden. In dit uitgebreide interview met Guillermo del Toro bespreekt de regisseur onder andere de voor hem veelgebruikte term ‘visionary director’ en hoe hij ‘at peace is with the darkness’. Jason Momoa praat over videogames en Aquaman en Steven Spielberg vertelt over zijn betrokkenheid bij William Friedkin’s CRUISING (er komt géén remake door James Franco). DEEP SPACE NINE showrunner Ira Steven Behr licht toe waarom hij altijd al had voorspeld dat de show geliefder zou worden als deze eenmaal van de buis was. Lees hier over de ondermaatse vrouwelijke representatie in horror anthology.

GRABBELTON | Dan nog de trailer van een film geschreven door kinderen: TEENAGE WAR; Tom Cruise die in een hele hoop films valt (of is het: die een hele hoop films in valt); allemaal meezingen met The Hoff, die de themesong van THE FRESH PRINCE OF BEL-AIR ‘zingt’; bereid je voor op de terugkeer van John Wicket (‘Yub yub!’) en succes met slapen vanavond na het zien van deze creepy AF poppen. Tot slot de honest trailer van BATMAN BEGINS, een compilatie van mensen die het allemaal niet zo goed begrijpen en voor wie de uitdaging aandurft: van onderstaande ‘Grunt Counter’ kun je natuurlijk ook een drankspelletje maken om de vrijdagavond te vieren (op eigen risico, Schokkend Nieuws is nergens verantwoordelijk voor). 

Dat was ‘m weer voor deze week. Blijf tips sturen naar:[email protected] en geniet van je weekend!

17 februari 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!