TGIF
15 juli 2016

Thank God It’s Friday, 15 juli

VideodromeTGIF | Het voelt best raar om een vrolijk stukje te knutselen op zo’n onvrolijke dag, maar misschien kunnen we allemaal wel wat escapisme gebruiken. En als TGIF één ding in overvloed heeft, dan is dat het wel. Dus hier is gewoon je wekelijkse lading geekgenot, met deze week Stephen King, setfoto’s, Samuel L. Jackson praat je bij over Game of Thrones, Idris Elba en heel veel van alles!

FILMS | Er is een eerste setselfie van SPIDER-MAN: HOMECOMING verschenen. En scroll op die pagina vooral ook even naar beneden voor de instagramfoto van THOR: RAGNAROK-regisseur Taika Waititi. ASSASSIN’S CREED met Michael Fassbender heeft ook nieuwe kiekjes en THE MUMMY met Tom Cruise heeft zijn mummy gevonden. Kiefer Sutherland heeft de rollen blijkbaar niet meer voor het oprapen sinds 24 gestopt is, want waarom zou hij anders als enig originele castlid in een remake van FLATLINERS opduiken? In de categorie niet dood te knuppelen: er komt waarschijnlijk weer een nieuwe SAW! SUICIDE SQUAD al zat? Hoop het niet, want hier is weer een nieuwe trailer. Javier Bardem wordt getipt voor Frankenstein, alleen is niet helemaal duidelijk of ze de dokter of het monster bedoelen. Ik vermoed de eerste. De nieuwe GHOSTBUSTERS komt niet uit in China, want daar is het verboden voor films om over ‘cults or superstitious beliefs’ te gaan. Geweld mag natuurlijk altijd, dus ze hadden gehoopt de censuurcommisie te omzeilen met de geweldige titel: Super Power Dare Die Team. Super. Power. Dare. Die. Team. Ik had op de eerste rij gezeten in China. In Engeland doen ze niet zo moeilijk, dus daar hadden ze dit stukje subtiele marketing. ALIEN 5 gaat Ripley een einde geven en Danny McBride gaat niet grappig zijn in ALIEN: COVENANT. Dat je ’t weet. Hier is een featurette over Idris Elba’s bad guy in STAR TREK: BEYOND. (zijlijntje: is er nog een film waar Idris Elba niet in zit?) Stof de synthesizers maar af, John Carpenter ging de nieuwe HALLOWEEN al produceren, maar nu hint ‘ie dat hij misschien ook de score gaat doen! En over Carpenter gesproken: er komt een comic crossover van BIG TROUBLE IN LITTLE CHINA en ESCAPE FROM NEW YORK. WONDER WOMAN heeft een synopsis en iemand die die uit gaat werken! Oh, en Batman wordt niet alleen scary in JUSTICE LEAGUE, hij wordt zelfs freaking scary. Dus. 

MOTHERFUCKER OF DRAGONS | Wil je je eindelijk eens in Game of Thrones gaan verdiepen, maar heb je geen zin om zes seizoenen bij te kijken? Laat Samuel L. Jackson je dan even bijpraten! ‘You wanna see a dragon, motherfucker? Here you fucking go. Happy now?’ 

HAIL THE KING | Aaaaaaaaaaaaaargh! Uhm, ik bedoel: hier is ‘ie dan, de eerste foto van clown Pennywise in de nieuwe verfilming van Stephen Kings IT. Tim Curry is een eeuwige held, maar – damn – dit is wel creepy. Hier nog een lading setfoto’s van iemand die toevallig in de stad woont die tot filmset is omgebouwd. Er zijn ook weer castleden aan de aangekondigde serieversie van The Mist toegevoegd, waaronder niemand die ik ken, en hier een lange reflectie over het eind (spoilers dus) van de film. Het zal erg moeilijk worden voor de serie om aan dat eind te tippen, trouwens. Er zijn ook setfoto’s van THE DARK TOWER opgedoken! (zijlijntje: is er nog een film waar Idris Elba niet in zit?) En een interview met Matthew McConaughey waarin ook weer duidelijk wordt dat het filmverhaal veel gaat verschillen van het boekenverhaal. Maar de boeken zijn toch niet te overtreffen, dus ik heb er gewoon zin in!

RANDOMNESS | Ik was niet de enige die aan deze episode van Black Mirror moest denken met die hele Pokémongekte! David Bowie is niet meer, maar niet alleen zijn muziek leeft voort. THE MAN WHO FELL TO EARTH keert veertig jaar na dato terug in Engelse bioscopen. Hopelijk volgt Nederland snel. Meer vintage: er zijn prints gevonden van de Turkse Star Wars, aka THE MAN WHO SAVES THE WORLD (after he fell to earth?). Verloren gewaand, maar eigenlijk stiekem achterover gedrukt door een operateur. Foei. Ik denk dat de reactie van TGIF-collega Theodoor genoeg zegt over deze link. Ik citeer: ‘Jezus Christus. Fuck. Nachtmerries.’ Je bent gewaarschuwd. Interessant stuk: willen filmmakers zo graag sequels en trilogieën creëren dat ze straal vergeten de eerste film gewoon goed te maken? Wow! Walt Disney Home Video-banden zoals je ze waarschijnlijk niet herinnert (zie ook bovenaan). Triest: in L.A. kreeg een journalist doodsbedreigingen nadat hij MAN OF STEEL bashte. Arrested Development en Game of Thrones zijn allebei geweldig. Dus wat is geweldiger dan Arrested Westeros? Niet veel. Ooit was er bijna een Ray Harryhausen-versie van WAR OF THE WORLDS! Footage daarvan is recentelijk weer teruggevonden. Bij TGIF zijn we gek op lijstjes, en dit is wel een hele mooie – ‘a celebration of disembodied brains and heads in the movies’. Yay! Nog een lijstje – iets minder tot de verbeelding sprekend – de best geklede personages in Game of Thrones. Inclusief ‘Olenna Tyrell’s super snazzy headpiece’. Lipstickkunst! Druk druk druk en geen tijd om films te kijken? Waarom zou je twee uur  uittrekken voor iets dat ook in een gif van een paar seconden kan? Geweldige Predator cosplay. Star Trek Art! En  wat we verder ook bedenken, Captain Picard kan het allemaal echt helemaal niks schelen.

BOE! | En om je met een ferme sprong het weekend in te sturen, eindigen we met een supercut van een hele zooi jump scares.

Dat was ‘m weer! Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend iedereen.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!