anomalisa dvd 2d
anomalisa dvd 2d
Nieuws
10 juli 2016

Thuisbios, week 27

anomalisa dvd 2dKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week de geanimeerde midlife crisis van een ongelukkige blanke man en de verontrustende eetstoornis van een werkloze actrice.

In de animatiefilm ANOMALISA komt de uitgebluste auteur van customer service boeken Michael Stone (David Thewlis) weer tot leven wanneer hij tijdens een zakenreis de kwetsbare en oprechte Lisa (Jennifer Jason Leigh) ontmoet. Dat schrijver/regisseur Charlie Kaufman (SYNECDOCHE NEW YORK) er voor koos het verhaal over een ongelukkige blanke man in een midlife crisis te verfilmen als een stopanimatiefilm is niet voor de handliggend, maar volgens recensent George Vermij wel een slimme zet. “[De animaties] creëren een vertrouwde wereld die toch niet helemaal klopt en surreëel aanvoelt. Een mooie aanvulling op de desintegrerende mentale wereld van Michael.” Hoewel ANOMALISA naar het einde toe richting verliest, overtuigt de film “omdat het een modern gevoel van onbehagen treffend overbrengt.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 6 juli (Universal Pictures Benelux).

Ook de jonge actrice Novella (Meggie Maddock) zit in de horrorthriller EAT in een behoorlijke crisis. Het lukt haar maar niet om werk te vinden en ze heeft bovendien de verontrustende gewoonte haar eigen vlees te eten. Terwijl ze haar morbide verslaving angstvallig geheim probeert te houden voor haar omgeving, vergooit ze haar leven in duistere nachtclubs en takelt ze steeds verder af. De recensie van Jasper ten Hoor lees je begin augustus lezen in onze nieuwe rubriek Abattoir in Schokkend Nieuws #121. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 7 juli (Excesso Entertainment).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!