099
099
TGIF
15 april 2016

Thank God It’s Friday 15 april

099 TGIF | Bij onze vrijdagmiddagborrel komen vandaag onder andere Godzilla, Dr. Strange, het monster van Loch Ness, Batman en een hele hoop zombies langs voor een biertje. Proost op het weekend!HORROR | Iedereen wakker worden, het is weer tijd voor een nieuwe TGIF. De tijd van zon, korte rokjes en ijsjes komt er weer aan. En met deze ijsjes heb je als horrorliefhebber er nog goedkope merchandise bij ook. Want we weten allemaal dat horrormerchandise erg duur kan zijn. Maar dat krijg je met van die unieke horrorspeeltjes, waar iedere horrorfan van gaat watertanden. Neem alleen al de Ash Living Dead doll, zoiets wil je toch in je woonkamer hebben staan? Sterker nog, je wil gewoon in een compleet horrorhuis wonen en dus bouw je het huis van je favoriete slasher (in dit geval HALLOWEEN) na. Dan trek je elk weekend je hippe JAWS schoenen aan en ga je lekker rondhangen in een bar in horrorstijl. Je komt horror overal tegen, in alle vormen en maten; van schattige baby’s tot de meest uiteenlopende commercials op televisie, horror is overal.Dat je horror op televisie steeds meer tegenkomt, heeft natuurlijk te maken met de populariteit van The Walking Dead. Men is al flink aan het speculeren; wie heeft Negan nu aan gort geslagen? Horrorfans die zich daar niet zo voor interesseren, kunnen altijd de serie kijken om de vele knipogen naar bekende zombiefilms te vinden. Een eerbetoon aan Johnny uit NIGHT OF THE LIVING DEAD werd er helaas uitgeknipt. Maar er zijn nog zoveel zombies die ze kunnen gebruiken in de serie. Ach, en als de zombies op zijn, kunnen ze gewoon door naar Disney personages.STAR WARS
 | Over horror gesproken, wat als horroriconen lightsabers zouden gebruiken? Dat zou best cool zijn. Maar we moeten wel oppassen met het gebruik van het woord lightsabers, voor je het weet heb je een claim aan je broek. Laten we het echter toch even hebben over STAR WARS, de filmreeks van onze hedendaagse Charles Dickens. Uiteraard komt ROGUE ONE eind dit jaar, waarin we waarschijnlijk Darth Vader terug gaan zien. Dus die mag zijn honkbalcarrière even opzij zetten. Er is schijnbaar een acteur geregeld voor de rol van Vader, dus geen David Prowse, geen Hayden Christensen en sowieso geen Jake Lloyd. Ondertussen zijn Luke en Rey helemaal klaar voor hun volgende STAR WARS film. Nu hopen dat de man die de hele dag BB-8 moet aanduwen er ook klaar voor is.MARVEL | Maar voor dat we weer in die STAR WARS hype vervallen, is het eerst de beurt aan Marvel. Met lovende reacties op CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR staat Marvel weer helemaal in de spotlight. Inmiddels is er ook een trailer voor DR. STRANGE en staat er nog veel interessants op de planning. Zo is er uiteraard THOR: RAGNAROK, waar naast Hulk ook Tessa Thompson (CREED) in zal spelen. Ryan Coogler schrijft intussen mee aan het script voor BLACK PANTHER en verder zal onze geliefde Starlord opduiken in AVENGERS: INFINITY WAR. Dat wordt een volle boel. Op televisievlak wil men ook populaire personages bij elkaar brengen in de vorm van The Defenders. Het gaat dus allemaal voorspoedig bij Marvel; enkel INHUMANS loopt weer vertraging op. Als laatste gaat ook Spider-Man weer voor een solofilm, ditmaal onder de noemer SPIDER-MAN: HOMECOMING. Wie weet duikt Iron Man ook wel op. En voor de grote schurk kijkt men op dit moment naar niemand minder dan … Michael Keaton!
BATMAN | Interessant als een voormalige Batman een grote schurk van Spider-Man wordt. Wie weet neemt Ben Affleck het later ook op tegen Spidey, maar eerst gaat ie z’n eigen Batmanfilm regisseren. En dat kunnen we alleen maar toejuichen, na het fiasco BATMAN V SUPERMAN. Er druppelen nog af en toe wat recensies binnen, maar het begint wat rustiger te worden. Dus kunnen we gelukkig uitkijken naar nieuwe optredens van Batman, zoals in THE SUICIDE SQUAD, waar ook een nieuwe trailer van verscheen. Die film lijkt een stukje vrolijker en kleurrijker dan de andere DC Comics. Wie weet hebben we over een tijdje deze epic Batman weer terug. Wie wil Ben Affleck dat nu niet zien doen?TERUG | Godzilla is terug! En deze Japanse film ziet er nu al beter uit dan die Amerikaanse versie met een cameo van Bryan Cranston. The Grinch is terug! Ditmaal niet met het rubbergezicht van Jim Carrey, maar Benedict Cumberbatch. Motoko Kusanagi is terug! En ditmaal ziet ze eruit als Scarlett Johansson. Nessie is terug! Althans, men vond een oude prop terug van het monster van Loch Ness van een oude Sherlock Holmes-film. 
Emilia Clarke is terug! We kunnen weer van haar genieten in het nieuwe seizoen van Game of Thrones. En Jay, Kay, Jenko en Schmidt zijn terug! Wie? De mannen in zwart en de agenten van 21 Jump Street in hun bijzondere samenwerking MIB23. EN DAN NOG EVEN DIT | We sluiten af met wat leuk leesvoer, voor mensen die lekker in de zon zitten. Lees wat over Warren Beatty, Howard Hughes en de Dick Tracy-sequel. Of lees alvast alles over FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM. Verder hebben we nog wat mooie posters van BLUE VELVET voor je en een interessant verhaal over RED SCORPION. Als laatste nog een goede tip voor fans van Star Trek, mocht je nog op vakantie willen: je kunt naar Vulcan. We eindigen deze TGIF met alle ‘motherfuckers’ van Samuel L. Jackson. Geen betere manier om het weekend in te gaan, dachten we zo.Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected].

15 april 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!